Laks i pakke, bagt med citron, basilikum og fennikel (5:2 mad)

Laks bagt med fennikel, citron og basilikum.
Laks bagt med fennikel, citron og basilikum.

”Du er da ikke sådan én, der tæller kalorier,” sagde min chef forleden og så forbløffet ud, fordi jeg lige havde nævnt, at der er 120 kalorier i 2,5 dl kaffe latte, lavet med sødmælk.

Jeg skulle lige til at sige ”nej da, vor herre bevar os”, da jeg kom til at tænke på, at det ville være usandt. For den seneste måneds tid har jeg faktisk, to dage om ugen, talt kalorier minutiøst.

Ingredienserne - jeg ender med at komme til at holde af fennikel! Det smagte alts supert i denne ret :-)
Ingredienserne – jeg ender da med at komme til at holde af fennikel! Det smagte altså supert i denne ret 🙂

Og jeg er blevet ret forbløffet ind imellem over, hvilke ting der giver en bunke kalorier – kaffe latte for eksempel. Jeg var da godt klar over, at der var nogen af dem på grund af mælken – men så mange? En kop sort kaffe indeholder 2 kalorier – værsgo’ og drik!

Nå, her er så en kalorielet opskrift, der IKKE er asiatisk. I sin sammensætning er den vel nærmest sydfransk eller italiensk inspireret. Og det smager bare så dejligt.

Jeg kunne sagtens finde på at spise det uden at være på kur.

Pakken, inden den bliver foldet sammen og kommer i ovnen.
Pakken, inden den bliver foldet sammen og kommer i ovnen.

Jeg kunne ikke finde ”baby-porrer” nogen steder (tror man skal have en køkkenhave eller kende nogen, der har, for at finde det her i området), så jeg brugte nogle flotte danske forårsløg i stedet.

Efter at have skåret skindet af min laksebøf, vejede den 25 gram for meget i forhold til opskriften, men jeg valgte altså at leve med, at jeg indtog 30-40 kalorier mere end planlagt 🙂

Retten er nem at lave og forholdsvis hurtig. Der er lidt hakke/snitte-arbejde, men når det er overstået, og pakken er i ovnen i 12 minutter, kan man lige få ryddet til side – og så er maden klar. Dejligt.

Pakken er åbnet og papiret smidt væk - det er lidt besværligt at spise på :-)
Pakken er åbnet og papiret smidt væk – det er lidt besværligt at spise på 🙂

Laks i pakke, bagt med citron, basilikum og fennikel

(2 personer – 236 kalorier per portion)

1 stor fennikelknold, skåret midt over, ”kernen”/stokken skåret fra og resten fint snittet (31 kalorier)

200 gram baby-porrer (eller forårsløg), skåret i store, diagonale stykker (44 kalorier)

Lidt olie (se note)

Revet skal og juice af 0,5 citron (9 kalorier)

2 x 125 gram laksefilet uden skind (350 kalorier)

2 spsk hakket, frisk basilikum (10 kalorier)

175 gram cherrytomater (27 kalorier)

Salt og peber

Varm ovnen op til 200 grader. Kom den snittede fennikel og porrer/forårsløg i et ildfastfad med lidt olie. Drys salt og peber over og pres citronsaft ud over. Sæt i ovnen i 15 minutter.

Klip/riv to store firkantede stykker bagepapir ud. Del den bagte fennikel-porre-masse i to portioner – én på hvert stykke bagepapir. Placer laksefileten ovenpå og dryp en smule olie over. Drys med basilikum og citronskal og læg cherrytomaterne rundt om laksestykket.

Pak pakkerne sammen (det behøver ikke være pænt, bare de er godt lukkede) og bag i ovnen i 12 minutter, indtil laksen lige akkurat har fået nok. Læg en pakke på hver tallerken, åben den og nyd duften, inden du spiser 🙂

Note 1: Når der ikke er kalorietal på olien, skyldes det at originalopskriften opererer med en såkaldt 1-kalorie-spray, altså en sprayflaske, der puster olien ud som et fint forstøvet lag. Jeg har faktisk sådan én, men bruger den aldrig. Så jeg bruger mere olie end i opskriften, dog ikke meget mere – 1 tsk, måske 1,5, vil jeg tro.

(Opskriften er fra ”The Ultimative 5:2 recipe book” af Kate Harrelson, Orion Publishing Group, 2013)

Det er ikke første gang, jeg laver fisk i apkke - og det er altid lækkert, synes jeg.
Det er ikke første gang, jeg laver fisk i pakke – og det er altid lækkert, synes jeg.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *