Nej, der ikke tale om min søster…
Sådan hedder opskriften i bogen “Sund på den fede måde”, som vi har har haft stor fornøjelse af i canastaklubben, idet både Ulla og jeg ejer et eksemplar af den glimrende kogebog.
Sildesalaten her var venindernes favorit ved julefrokosten 2020.
Og det siger faktisk ikke så lidt, for den ene af gæsterne spiser ikke fisk – og da slet ikke sild – men hun syntes, det så så lækkert ud med de mange andre ting end sild i, at hun måtte prøve.
Bagefter sagde hun flere gange: “Jeg kan ikke komme mig over, at jeg har spist sild – og kunne lide det” 🙂
Opskriften er hurtig og på ingen måde kompliceret, og som kogebogens titel antyder, så er der her tale om en fedtreduceret opskrift. Altså, der ER skam kalorier i – men ikke så mange som i en “almindelig” sildesalat.
Min søsters sild i karry
(6 personer – jeg lavede halv portion)
4 marinerede sildefileter
1 rødløg
1 æble
1 bundt forårsløg
150 gram syrnet fløde 9 procent (se note 1)
2 spsk god mayonnaise (se note 2)
2 tsk karry
salt og friskkværnet peber
100 gram blå vindruer, halverede og uden sten
1 bund dild
Skær sildefileterne i mundrette stykker.
Pil rødløget, halver og skær det i tynde både. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i tynde både.
Snit forårsløgene og gem dem til pynt.
Rør syrnet fløde med mayonnaise og karry. Smag til med salt og peber.
Vend forsigtigt sild, rødløg, æble og druer i dressingen sammen med hakket dild.
Pynt med forårsløg og server med rugbrød til.
(Opskriften er fra “Sund på den fede måde”/Lone Kjær, Politikens Forlag, 2009)
Note 1: Hæld 9 % fløde i en skål. Tilsæt citronsaft – halvanden spsk sådan cirka. Lad det stå i 15-20 minutter. Rør i det af og til. Det tykner på grund af citronsaften og bliver til “syrnet fløde”.
Note 2: Lone Kjær foreslår en hjemmelavet mayonnaise, og det er selvfølgelig også toppen. Jeg sprang over, hvor gærdet er lavest og brugte Hellmanns Mayonnaise, som jeg synes er rigtig god.