
Jeg har fundet salaten her i et opskrifthæfte i Familiejournalen, hvor den blev brugt som tilbehør til stegt flæsk. Det synes jeg faktisk giver god mening.
Men nu serverer jeg altså ikke stegt flæsk til julefrokosten. I stedet blev salaten brug som ledsager til både patéen og vegetartærten med porre og stilton.
Det passede den rigtigt fint til.

Lige så lidt som jeg bryder mig om varm, tilberedt fennikel, lige så godt kan jeg lide grøntsagen, når den er rå.
I salater er den fantastisk.
En anden ting, jeg rigtig godt kan lide, og som jeg synes, er super “julet”, er granatæblekerner. Smukke og velsmagende.
Begge dele er i salaten her, som er hurtig og nem.

Fennikelsalat med æble
(6 personer – jeg lavede halv portion til fire gæster, det var rigeligt)
2 fennikler
3 æbler
1 granatæble
3 spsk kapers
1 bundt persille
Dressing:
3 spsk æbleeddike
6 spsk god olivenolie
salt og peber
Skyl fenniklerne, skær den nederste bund af og smid den ud. Skær derefter fenniklerne i papirtynde skiver.
Skyl æblerne og skær dem i tynde både.
Halver granatæblet og slå kernerne ud (man holder granatæblet med skærefladen nedad og slår på skallen med en trægrydeske – hele vejen rundt, gentagne gange, indtil frugten frigiver sine kerner og de begynder at drysse ud. Det er nemt, når man først har taget på det).
Bland det hele i en skål. Drys med kapers. Skyl og hak persille og vend den i salaten.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen, til den tykner let. Hæld dressingen over salaten og vend den med let hånd.
(Julefrokosttillæg til Familiejournalen 2019)