Peberet jordbærsalat og kylling med gedeost

Tøsemad :-) Kylling med gedeost og jordbærsalat.
Tøsemad 🙂 Kylling med gedeost og jordbærsalat.

Jeg håber ikke, at jeg generer nogen ved at skrive, at det her er rigtig tøsemad…

Der er nok ikke så mange mænd, der vil synes, at det er yndigt at få sådan en jordbær-avocado salat til kyllingen. Men til en tøse-kom-sammen i kolonihavehuset vil retten være et hit.

Ingredienser til retten.
Ingredienser til retten.

Jeg er sikker på, man kan drikke champagne til…men okay, hvad kan man ikke drikke champagne til? 🙂

Kyllingen med gedeost, rosmarin og honning smager vildt godt. Og man kan altså godt lave noget andet tilbehør end jordbærsalat til, hvis det skal være. Men jeg synes personligt, at kombinationen af jordbær, avocado, mynte og friskkværnet peber er rasende lækker.

Kyllen klar til at komme i ovnen.
Kyllen klar til at komme i ovnen. Jeg har brugt en blød gedeost, men det er nok mere rigtigt at bruge en fast ost med blød skorpe.

Peber og jordbær er en klassisk kombination. Peberet fremhæver jordbærsmagen. Det gør citronsaft i øvrigt også.

Det opdagede jeg, da jeg boede i England. Det der med at spise jordbær med fløde på, stod kokken på det plejehjem, jeg arbejdede på, aldeles uforstående overfor. Hun syntes, det var en sær dansk idé. I stedet pressede hun citronsaft ud over bærrene. Jeg lod mig overtale til at smage og syntes, det var fantastisk. Jeg er dog ikke holdt op med at spise jordbær med fløde 🙂

Det smager rigtigt godt - server godt brød til.
Det smager rigtigt godt – server godt brød til.

Peberet jordbærsalat og kylling med gedeost

(4 personer)

4 kyllingefileter

Smør til stegning

Flagesalt

Friskkværnet sort peber

Cirka 200 gram blød gedeostrulle (chevre)

1 spsk rosmarin, ribbet og hakket

2 spsk flydende honning

500-600 gram jordbær

2 avocadoer

2 spsk hvidvinseddike

0,75 dl vindruekerneolie (jeg bruger nu olivenolie)

30 mynteblade

50 gram feldsalat (i Kvickly kalder de det ”vårsalat”)

Forvarm ovnen til 225 grader. Brun kyllingefileterne i smør – cirka 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og læg dem i en bradepande med bagepapir (jeg lagde dem i et smurt tærtefad).

Læg en skive gedeost på hver filet, drys med rosmarin og dryp honning over. Giv det 10 minutter i ovnen på midterste rille.

Skyl jordbærrene, fjern haserne og halvér bærrene. Skræl avocadoerne og skær dem i skiver.

Bland forsigtigt jordbær, avocado, vineddike og olie, cirka 0,5 tsk friskkværnet sort peber og salt. Vend til sidst mynteblade og feldsalat i. Server til de ostegratinerede kyllingefileter.

(opskriften er fra ”Madsalater” af Caroline Hofberg, forlaget Legind, 2013)

Det ser smukt ud, ikke sandt?
Det ser smukt ud, ikke sandt?

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *