Rabarberbobler med rosmarin

Fin laksefarvet drink med en smag af rabarber og et touch af rosmarin.

Forleden fik jeg en besked i Messenger fra en bekendt, Henrik, der mente, at “rabarberbobler med rosmarin” nok var noget for mig.

Opskriften er fra Alt for Damerne, og den lød bestemt interessant.

Man skulle først lave en rabarber-rosmarinsirup, som derpå skulle køle af, og så skulle den toppes med bobler.

Rabarber fra fars have og rosmarin fra min altan.

Jeg havde netop været hjemme hos min far og havde sikret mig et bundt rabarber (han bruger dem alligevel ikke selv, og det er da synd, at de ikke bliver anvendt), og jeg havde rosmarin på altanen.

Jeg har et lidt anstrengt forhold til rosmarin. Anvendt i beskeden mængde, smager det fantastisk, synes jeg, men det kan også hurtigt blive for meget. Og mens jeg kogte rabarber-siruppen, tænkte jeg, “det her går aldrig godt”, for det duftede gennemtrængende af min kraftige altan-rosmarin.

Men det gik godt. For selvom det dufter af rosmarin, så er smagen ikke gennemtrængende i selve drinken. Der er bare et hint af krydderurten.

Bagest flasken med den hjemmelavede rabarbersirup og forrest en lille flaske prosecco.

Nu ville jeg jo ikke åbne en hel flaske prosecco til mig selv, så jeg søgte – uden held – i Kvickly efter en lille flaske cava eller prosecco. Jeg opgav, da en medarbejder, jeg spurgte om hjælp, sagde, at jeg bare kunne købe en hel flaske, og så “sætte et stykke sølvpapir hen over åbningen og gemme resten”. Hallo?!

Nå, Estate Wine på Apotheket havde små flasker prosecco, så jeg købte et par stykker.

Jeg synes bestemt, at rabarber/rosmarin-boblerne er lækre. Jeg aner ikke, hvor længe siruppen kan holde sig, men jeg gætter på en måneds tid.

Rabarberbobler med rosmarin

200 gram rabarber

2 dl sukker

2 kviste rosamrin

0,5 liter vand

Skær rabarberne i mindre stykker. Kom alle ingredienser i en gryde og kog det stille og roligt op i 20 minutter.

Sluk for varmen og lad det trælke i yderligere 20 minutter.

Si væsken, hæld den på flaske og sæt den på køl.

Til drinken: Fyld et champagneglas op med 1/3 rabarber-rosmarinsirup, og top op med bobler (cava eller prosecco er godt).

Man fylder først glasset en trejdedel op med sirup.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *