Jeg kan rigtigt godt lide coleslaw, den amerikanske hvidkåls-gulerodssalat med en fuldfed dressing lavet af cremefraiche 18 procent og hjemmelavet mayo (eller Hellmanns den gode). Jeg kan især godt lide den ovenpå kold frikadelle på en rugbrødsmad 🙂
Men hvis man har besluttet sig for et nyt og bedre liv (i hvert fald indtil jeg har tabt mig!), er den originale coleslaw ikke lige sagen.
Heldigvis har Vægtkonsulenterne hele to versioner af udmærket fedtfattig coleslaw. Jeg siger ikke, at de smager som den originale, men de smager godt.
Hotdog’en på billedet er faktisk en fejltagelse…
Jeg ville egentlig have stegt en krydret tyrkisk pølse til coleslawen, men så opdagede jeg, at jeg havde to røde pølser i fryseren.
Og da jeg lige havde bagt pitabrød, som jeg ikke vidste, hvordan jeg ellers skulle få brugt, besluttede jeg mig for at lave hotdogs.
Det er jo ikke slankemad. Men pitabrødene er faktisk bagt efter en slankeopskrift, og jeg stegte selv mine ristede løg i en beskeden smule smør.
Nå, hotdogs behøver jo ingen opskrift, så lad os gå direkte til den coleslaw, jeg lavede forleden.
Coleslaw – slankeversion 1
(1 person)
50 gram græsk yoghurt 10 procent
15 gram mayonnaise
1 tsk vineddike
salt og peber
50 gram gulerod
50 gram hvidkål
25 gram bladselleri
Lav en dressing af yoghurt, mayonnaise og eddike. Smag til med salt og peber. Riv eller grøntsagerne fint og vend dem i dressingen.
(opskriften er fra “Supersund fastfood”/Inge Kauffeldt & Helle Kleist, Vægtkonsulenterne, 2012)
I virkeligheden handler det jo om smag og behag – jeg kan nok bedre lide nedenstående slankeversion af salaten.
Coleslaw – slankeversion 2
(stor portion – nok til 2)
100 gram hvidkål
100 gram gulerødder
1 sødt æble med skræl
50 gram ylette eller yoghurt 1,5 procent
saft af cirka 1 citron
eventuelt flydende sødemiddel (jeg bruger lidt honning)
Snit hvidkålen i fine strimler. Riv gulerødderne og æblet groft og bland dem sammen med hvidkålen.
Bland yoghurt/ylette og citronsaft sammen i en skål og smag til med sødemiddel.
Hæld dressingen over blandingen og bland det sammen.
(opskriften er fra “Spis dig slank 6″/Inge Kauffeldt, Vægtkonsulenterne, 2006)
Her er så en rigtig god opskrift på hjemmelavet coleslaw af den ægte fede slags. Opskriften er fra bloggen Gastromand, som er et site for madglade mænd – og for kvinder, der kan holde mandehørmen ud 🙂
Under alle omstændigheder fejler opskrifterne ikke noget. Du kan besøge bloggen ved at klikke på navnet herover, der er fremhævet med rødt.
Coleslaw – den ægte
(4 personer – mindst) 1 lille hvidkålshoved eller 0,5 stort 4-6 gulerødder