Jeg skynder mig lige at skrive, at jeg IKKE serverede den hvide gløgg med romflødeskum.
Ikke fordi det ikke lyder godt, men fordi det var velkomstdrinken til canasta-klubbens julefrokost 2019, og så syntes jeg ikke lige, at flødeskum hørte hjemme der.
Fyldig hvid gløgg
1 dl vand
85 gram rørsukker
2 stykker hel kanel (á cirka 6 centimeter)
2 hele nelliker
1 stjerneanis
1 flaske hvidvin
1 dl hvid rom
200 gram rosiner
400 gram vindruer i halve (se note 1)
100 gram grofthakkede, smuttede mandler
Flødeskum (hvis man vil bruge det):
1/4 liter piskefløde
2 tsk hvid rom
1 spsk rørsukker
Bring vand, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i cirka fem minutter.
Tilsæt hvidvin, rom og rosiner. Varm gløggen op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen og tilsæt vindruer og mandler.
Smag til
(Kom fløde, rom og sukker i en skål. Pisk fløden til let skum og smag til.)
Fordel den lune gløgg i glas, der tåler varme – eller krus (men det synes jeg er synd – man skal kunne se gløgg’en).
Sæt en lang teske ned i hvert glas – og server flødeskummet (hvis du vil) ved siden af.
(opskriften er fra “Karolines Køkken: Julens Mad”, Snabel Press, 2012)