Basilikum og lime martini

Den ville have været flottere, hvis den var mere grøn - det skal jeg lige regne ud, hvordan man gør...
Den ville have været flottere, hvis den var mere grøn – det skal jeg lige regne ud, hvordan man gør…men smagen fejler ikke noget 🙂

 

I går eftermiddag sagde de i radioen, at nu skulle man huske at nyde de fantastiske sensommeraftener, for vi havde kun to tilbage…

Og det VAR da også både lunt og dejligt i aftes, til trods for at vi skrev den 14. september. Vi har faktisk fået halvanden uges sommer foræret sent på året – altså en vaskeægte sensommer eller indian summer, om man vil.

Nå, nu bor jeg (som mange gange tidligere nævnt, ja jeg ved det godt) i lejlighed. Så jeg kunne ikke sidde ude med et glas vin på terrassen til midnat. Men så kunne jeg da sidde inde med alle vinduerne åbne – og en fantastisk drink, der smagte af sommer.

Den faldt jeg over, da jeg sad og rullede gennem Instagram, som jeg “opdagede” nytten af for et par år siden.

Jeg er der KUN på grund af mad. Jeg lægger madfotos på, og så er der nogen, der liker mine fotos. Så tjekker jeg, hvem de er, og hvad de lægger på, og nogen af dem vælger jeg at følge – dels dem, jeg allerede kender og er venner med, og dels for mig helt ukendte mennesker, der på en eller anden måde beskæftiger sig med mad; bloggere, vineksperter, kokke eller amatører, der elsker at lave mad.

Det er vildt sjovt, synes jeg, på den måde at blive indført i mange madblogs/restauranter i mange lande. Jeg ved fra en veninde, der går op i arkitektur, og en anden, der er vild med trends indenfor mode, at de bruger Instagram på akkurat samme måde indenfor deres områder.

Nå, men altså, en af dem, der havde liked et af mine madfotos, var en kok fra Boston, Mike Fucci. Og da jeg tjekkede hans billeder, faldt jeg over denne “basil and lime martini”.

“Den skal jeg prøve NU!” tænkte jeg, for jeg havde alle ingredienserne i huset. Jeg elsker vodka-baserede drinks, så det var lige mig.

Drinken er enkel og let at lave, og den smager skønt af sommer. Det var den helt rigtige til den lune aften. Prøv selv 🙂

Se Mike Fuccis blog – han skriver, at den “snart” kommer op, i øjeblikket er der bare en startside – på http://www.chefmikeskitchen.com

Lime og Basilikum Martini

(2 drinks)

1 deciliter god vodka (se note 1)

saften af 1 lime

1 spsk rørsukker

6 store basilikumblade

Kom basilikumblade, sukker og limesaft i en shaker (se note 2) og stød det (for eksempel med en træske eller hvad du nu har, der kan hamre godt igennem…) i et par minutter for at opløse sukkeret og få saften ud af basilikumbladene.

Hæld vodkaen i og kom en masse isterningerne i.

Ryst shakeren godt og grundigt i et par minutter – den bliver iskold, så tag et viskestykke og hold den med.

Hæld i to martiniglas og pynt med en skive lime eller en basilikumkvist.

(Opskriften er af kokken Mike Fucci, Boston)

Note 1: Det kan jo diskuteres, hvad “god vodka” er. Normalt er den bedste, jeg har råd til, Stolichnaya Premium Vodka. Jeg synes afgjort, man kan smage forskel på, om man har investeret penge i et godt mærke – men jeg kan altså også godt lide at drikke vodka helt ren uden noget tilsat, og så SKAL det være en god vodka. Hvis man bare skvætter den i appelsinjuice, kan det være lige meget. Grey Goose er et andet rasende godt mærke, men som regel dyrere end Stolichnaya. I øvrigt er en af verdens bedste vodkaer engelsk! Den hedder Chase.

Note 2: En shaker er god at have, hvis man godt kan lide drinks og cocktails, og den behøver ikke være dyr. Men – hvis du ikke har én, så brug et syltetøjsglas med et godt og sikkert skruelåg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *