Coleslaw i slankeversion x 2 – og den ægte fuldfede

Det er coleslaw, det hadler om, selv om hot dog'en er ret fremtrædende på
Det er coleslaw, det handler om, selv om hot dog’en er ret fremtrædende på billedet.

Jeg kan rigtigt godt lide coleslaw, den amerikanske hvidkåls-gulerodssalat med en fuldfed dressing lavet af cremefraiche 18 procent og hjemmelavet mayo (eller Hellmanns den gode). Jeg kan især godt lide den ovenpå kold frikadelle på en rugbrødsmad 🙂

Men hvis man har besluttet sig for et nyt og bedre liv (i hvert fald indtil jeg har tabt mig!), er den originale coleslaw ikke lige sagen.

Heldigvis har Vægtkonsulenterne hele to versioner af udmærket fedtfattig coleslaw. Jeg siger ikke, at de smager som den originale, men de smager godt.

Hotdog’en på billedet er faktisk en fejltagelse…

ingredienser 150314
Ingredienser til coleslaw – og pølser samt løg til hotdog’en….

Jeg ville egentlig have stegt en krydret tyrkisk pølse til coleslawen, men så opdagede jeg, at jeg havde to røde pølser i fryseren.

Og da jeg lige havde bagt pitabrød, som jeg ikke vidste, hvordan jeg ellers skulle få brugt, besluttede jeg mig for at lave hotdogs.

Det er jo ikke slankemad. Men pitabrødene er faktisk bagt efter en slankeopskrift, og jeg stegte selv mine ristede løg i en beskeden smule smør.

Nå, hotdogs behøver jo ingen opskrift, så lad os gå direkte til den coleslaw, jeg lavede forleden.

Coleslaw – slankeversion 1

(1 person)

50 gram græsk yoghurt 10 procent

15 gram mayonnaise

1 tsk vineddike

salt og peber

50 gram gulerod

50 gram hvidkål

25 gram bladselleri

Lav en dressing af yoghurt, mayonnaise og eddike. Smag til med salt og peber. Riv eller grøntsagerne fint og vend dem i dressingen.

(opskriften er fra “Supersund fastfood”/Inge Kauffeldt & Helle Kleist, Vægtkonsulenterne, 2012)

Coleslawwn på billedet er den første opskrift her
Coleslawen på billedet er den øverste opskrift her på siden.

I virkeligheden handler det jo om smag og behag – jeg kan nok bedre lide nedenstående slankeversion af salaten.

Coleslaw – slankeversion 2

(stor portion – nok til 2)

100 gram hvidkål

100 gram gulerødder

1 sødt æble med skræl

50 gram ylette eller yoghurt 1,5 procent

saft af cirka 1 citron

eventuelt flydende sødemiddel (jeg bruger lidt honning)

Snit hvidkålen i fine strimler. Riv gulerødderne og æblet groft og bland dem sammen med hvidkålen.

Bland yoghurt/ylette og citronsaft sammen i en skål og smag til med sødemiddel.

Hæld dressingen over blandingen og bland det sammen.

(opskriften er fra “Spis dig slank 6″/Inge Kauffeldt, Vægtkonsulenterne, 2006)

Jeg har ingen fotos af de andre
Jeg har ingen fotos af de andre coleslaw-versioner, men de ligner nu også hinanden. De smager bare ikke ens. I øvrigt er coleslaw også rigtig god til grillmad.

Her er så en rigtig god opskrift på hjemmelavet coleslaw af den ægte fede slags. Opskriften er fra bloggen Gastromand, som er et site for madglade mænd – og for kvinder, der kan holde mandehørmen ud 🙂

Under alle omstændigheder fejler opskrifterne ikke noget. Du kan besøge bloggen ved at klikke på navnet herover, der er fremhævet med rødt.

Coleslaw – den ægte

(4 personer – mindst) 1 lille hvidkålshoved eller 0,5 stort 4-6 gulerødder

Marinade:
2 spsk. sød sennep – alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
1 dl æblecidereddike – andre eddiker kan naturligvis bruges
2 tsk salt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber
Dressing:
2 dl creme fraiche 18 procent
2,5 dl hjemmelavet mayonaise – alternativt Hellmann’s
salt og peber
2-3 tsk. sukker
Snit hvidkålen fint. Riv gulerødder på et rivejern. Bland kål og gulerod sammen.
Rør marinaden sammen. Bland kål og gulerødder i marinaden – brug for eksempel en stor plasticpose og ryst det sammen. Lad det trække i cirka 60 minutter I køleskabet.
Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig. Hæld marinaden fra kålblandingen. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.
(opskriften er fra bloggen Gastromand.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *