Fyldig hvid gløgg (med romflødeskum)

Sådan så gløgg’en ud hjemme hos mig – og altså uden rom-flødeskum.

Jeg skynder mig lige at skrive, at jeg IKKE serverede den hvide gløgg med romflødeskum.

Ikke fordi det ikke lyder godt, men fordi det var velkomstdrinken til canasta-klubbens julefrokost 2019, og så syntes jeg ikke lige, at flødeskum hørte hjemme der.

Ingredienser til hvid gløgg linet op.

Fyldig hvid gløgg

1 dl vand

85 gram rørsukker

2 stykker hel kanel (á cirka 6 centimeter)

2 hele nelliker

1 stjerneanis

1 flaske hvidvin

1 dl hvid rom

200 gram rosiner

400 gram vindruer i halve (se note 1)

100 gram grofthakkede, smuttede mandler

Flødeskum (hvis man vil bruge det):

1/4 liter piskefløde

2 tsk hvid rom

1 spsk rørsukker

Bring vand, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i cirka fem minutter.

Tilsæt hvidvin, rom og rosiner. Varm gløggen op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen og tilsæt vindruer og mandler.

Smag til

(Kom fløde, rom og sukker i en skål. Pisk fløden til let skum og smag til.)

Fordel den lune gløgg i glas, der tåler varme – eller krus (men det synes jeg er synd – man skal kunne se gløgg’en).

Sæt en lang teske ned i hvert glas – og server flødeskummet (hvis du vil) ved siden af.

(opskriften er fra “Karolines Køkken: Julens Mad”, Snabel Press, 2012)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *