Honninghjerter som bordkort

bordkort
Nogen Mette Blomsterberg bliver jeg aldrig, men min søsters navn er rimeligt nemt at skrive på en honningkage.

Det er i virkeligheden lidt for “tøset” for mig – og så faldt jeg alligevel for det. Jeg skyder skylden på de der juleromancer i paperback-format, som jeg af en eller anden grund føler mig hildet til at læse op til jul. Liggende i sofaen iført pyjamas og fluffede sokker og med te, marshmallows og snotklude inden for rækkevidde….

I ved; enlig, helt almindelig kvinde (så vi alle kan identificere os med hende) med hjertesorg (eller også er hun bare ved at gå i frø) flytter langt ud på landet i hytte sammen med en hund og er lige ved at sne inde, men heldigvis viser det sig, at naboen er en særdeles handlekraftig, rig/berømt/adelig og lækker ungkarl, der er mand for at grave vor heltinde ud af snedyngerne. I taknemmelighed tilbyder hun at lave en fantastisk julemiddag til ham, men han takker bestemt nej. Resten af bogen går med at vinde hans hjerte.

Og hjerte, ja det er, hvad den her opskrift går ud på. En Mette Blomsterberg-ting, der både er utrolig nem og smager godt.

Stor succes ved sidste års jule-komsammen.

Men – der er ikke så meget som en lillebitte portion Mette Blomsterberg i mig, når det kommer til at dekorere. Det krævede mange, mange tests at kunne skrive mine veninders navne på hver deres hjerte, så jeg kunne bruge kagerne som bordkort. Og jeg opgav at skrive Anne-Marie – hun måtte lide den tort at blive kaldt AM på sin kage 🙂

Men hvis du er vant til at dekorere kager og har en rolig hånd, skulle det gå som en leg – og fint ser det da ud, ikke?

bagte hjerter
At lave og bage hjerterne var den nemme del – dekorationen krævede anderledes evner….

Honninghjerter

(cirka 15 styk)

1 tsk potaske

1 æggeblomme

2 tsk honningkagekrydderi

165 gram hvedemel

165 gram honning

Glasur:

100 gram flormelis

lidt pasteuriseret æggehvide

Rør potasken ud i æggeblommen. Bland honningkagekrydderi og hvedemel godt sammen. Ælt nu alle ingredienserne sammen til en ensartet dej på en røremaskine med dejkrog. Pak dejen i en plastpose og lad den hvile i køleskab mindst 1 time, gerne et par dage.

Rul dejen ud i lidt ekstra mel i en tykkelse på 0,5 centimeter. Udstik dejen med en hjerteudstikker, der måler cirka 7 centimeter på det bredeste sted. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hvile i 1 time.

Forvarm ovnen til 180 grader. Bag honninghjerterne i ovnen i cirka 8-10 minutter afhængig af ovnen. Lad dem derefter køle helt af på en bagerist.

Sprøjteglasur: Sigt flormelissen og pisk den med lidt pasteuriseret æggehvide til glasuren er kridhvid og luftig. Glasuren skal være så stiv, at den netop ikke flyder sammen, når man rører i den. Kom glasuren i et kornet (det er et kræmmerhus, man har lavet af bagepapir) og klip et lille hul i spidsen. Dekorer nu honninghjerterne med gæsternes navne.

Note: Det er en rigtig god idé at øve sig i at skrive navnene på et stykke bagepapir, inden man kaster sig over en hjerte. Jeg havde en bunke “øvehjerter” til fortæring, men heldigvis også seks pæne efter indsatsen.

Note 2: Hjerterne kan holde sig tildækket på køl i et par uge, men lad være med at komme glasur på, før samme dag de skal spises.

(opskriften er fra “Blomsterbergs jul”/Mette Blomsterberg, Politikens Forlag,2012)

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *