Klassisk stuvet spidskål

Helt klassiskt - stuvet spidskål
Helt klassisk – stuvet spidskål.

I weekenden var jeg hjemme hos min far. De store stuegardiner skulle vaskes, og det kan han ikke selv klare.

Mad skulle der også til og for at variere det, han helst vil have – kød og kartofler – en smule, men dog med noget, han synes om, lavede jeg stuvet spidskål. Det faldt heldigvis i god jord, og jeg synes selv, det smager vildt godt.

spiskål er fremme nu
De spidskål, jeg har købt indtil nu, er ikke danske. Men de kommer snart.

Retten er langt fra fedtfri med al den fløde, men hvis du trænger til at synde, er det her ikke det ringste sted at gøre det.

Stuvet spidskål

(tilbehør 4 personer)

1 spidskål

2 spsk smør

3 spsk mel

2 dl fløde

 mælk

 revet muskatnød

 salt og peber

Del spidskålen på langs, fjern stokken og snit bladene i 1 cm brede strimler.

Damp kålen 8-10 min. i 2,5 dl letsaltet vand og hæld den i en si. Husk endelig at gemme kogevandet til saucen!

Smelt smørret i en gryde uden at det tager farve og kom melet ved. Rør kogevandet i under kraftig piskning for at undgå klumper. Rør fløden i og lad saucen koge igennem – juster til ønsket konsistens med mælk (det gjorde jeg ikke – konsistensen var helt fin, syntes jeg).

Smag saucen til med salt, peber og muskatnød og vend spidskålen i. Varm stuvningen igennem og smag til endnu en gang.

(Opskriften er fra hjemmesiden skagenfood.dk)

Ikke just slankemad - men lækkert :-)
Ikke just slankemad – men lækkert 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *