Kyllingenuggets med ananassalsa og chilimayo

Det smager SÅ godt - muligvis vil meget sultne mænd ikke kunne blive mætte af den halve portion af opskriften, men jeg kunne godt :-)
Det smager SÅ godt – muligvis vil meget sultne mænd ikke kunne blive mætte af den halve portion af opskriften, men jeg kunne godt 🙂

Den her opskrift kræver lidt tid, men det er nemt arbejde – og resultatet smager vildt godt.

Det er på ingen måde en slankeopskrift – panerede kyllestykker, stegt i olie og dyppet i mayonnaise….næh, der er er godt med kalorier. Og som med så mange kalorier, er de umådeligt velsmagende 🙂

Jeg synes, det er sådan noget “lørdagsmad” i sommerhalvåret.

Kyllingenuggets med ananassalsa og chilimayo

(snack eller forret til 4 personer, står der. Det kunne også være hovedret til 2, synes jeg)

Chilimayo:

4-6 spsk god mayonnaise (se note 1)

3 tsk sød chilisauce (se note 2)

1/2 fed hvidløg, revet eller presset

Salt og friskkværnet peber

Ananassalsa:

1/2 ananas i meget små tern (se note 3)

1/2 rødløg i meget små tern

3-4 spsk frisk koriander, grofthakket

Lime- eller citronsaft

Nuggets:

250-400 gram kyllingeschnitzel (man kan også bruge kalkun) i mundrette stykker

Salt

Cirka 2 dl hvedemel

2 æg, sammenpiskede

Cirka 3 dl kokosmel

2 tsk tørrede chiliflager

Neutral olie til stegning (jeg bruger raps- eller vindruekerneolie)

Lidt salt, gerne flagesalt

Chilimayo: Rør ingredienserne til mayo’en sammen og smag til med hvidløg, salt og peber. Sæt mayo’en på køl indtil servering.

Ananassalsa: Bland alle ingredienserne til salsaen, smag til med salt, peber og eventuelt limesaft, og sæt på køl indtil servering.

Nuggets: Bland kokosmel og chiliflager på en flad tallerken, hæld æggene i en dyb tallerken samt mel i en tredje, flad, tallerken. Så har du nu tre tallerkner stående foran dig.

Drys kyllestykkerne med salt og vend dem så først i mel, så i æg og til slut i kokosblandingen (se note 4).

Hæld olie på panden i cirka 1,5-2 centimeters højde. Varm op til over middelvarme – til den syder let, når du tester med en nugget (se note 5).

Steg 4-6 nuggets ad gangen i cirka 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad nuggets dryppe af på fedtsugende papir og drys med lidt salt.

Server nuggets lune med chilimayo og ananassalsa.

(Opskriften er fra Samvirkes lille opskriftsbog “Fjerkræ”, som blev udgivet i 2013).

Note 1: Du kan lave din egen mayonnaise. Søg på “mayonnaise” her på bloggen, så kommer du til en opskrift. Og det er IKKE svært, hvis du har en god køkkenmaskine. Hvis du bare ikke orker eller har lyst til selv at lave mayonnaise, så køb Hellmanns ægte mayonnaise. Ny om dage kan man få den i en praktisk tube. Køb ikke den lette mayonnaise. Hvis du skal spare kalorier, så find noget andet mad at lave…..

Note 2: Sød chilisauce findes i mange varianter. Jeg greb Chicken Mates “Sweet Chili Sauce” i Fakta, og den er både billig og rigtig udmærket. Men husk; der skal stå “sweet” et eller andet sted på flasken, eller risikerer du halsbrand!

Note 3: Jo, vel kan du da købe en dåse hakket ananas. Men det smager altså bare uendeligt meget bedre, når du køber en hel frisk ananas. Og så kan du bruge resten til en dessert.

Note 4: Det er fedtet arbejde. Dine fingre bliver lynhurtigt klistrede og glatte. Irriterende ja, men sådan er livet, Vask fingre ind imellem og get on with it….

Note 5: Du kan også teste med enden af en tændstik. Når det syder (små bobler) rundt om den, er olien klar.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *