Egentlig prøvede jeg bare opskriften, fordi jeg der først i januar var kørt decideret sur i julemad og tunge gryderetter. Og så viste det sig, at retten var så god og velsmagende, at jeg må have opskriften på her på bloggen, så jeg ikke glemmer den.
Opskriften stammer fra Familie Journalen, og der står, at den er til to personer. Der er helt enormt meget mad! Det er to meget sultne personer, der er tale om. Jeg spiste det to dage i træk – anden dag kold, og det var faktisk okay – men måtte desværre stadig smide noget ud.
Jeg tænker, at halv portion af spidskål, rødkål og grønkål (og fuld portion af resten) ville række til to.
Når det så er sagt, så fik jeg spist 3/4 af den enorme portion, jeg havde hældt på tallerknen, og jeg blev ikke ubehageligt mæt. Det er let mad. Og sundt.
Kyllingesalat med nudler og kål
Et halvt spidskål
Et kvart rødkål
1 stor håndfuld frisk, snittet grønkål (uden stok)
250 gram hakket kyllingekød
100 gram fuldkornsnudler
3 cm frisk ingefær
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
1 bananskalotteløg
2 tsk ristet sesamolie
1 tsk sukker
1 spsk friskpresset limesaft
1 spsk solsikkeolie
1 spsk fiskesauce
Evt. frisk koriander
Snit spidskål, rødkål og grønkål og skyld det i en sigte.
Kog nudlerne i en gryde efter anvisningen på pakken.
Skræl og hak ingefær. Rens og hak chili. Pil og hak hvidløg og bananskalotteløg.
Svits kødet i sesamolie på en varm pande sammen med ingefær, hvidløg, chili og løg.
Pisk sukker, limesaft, olie og fiskesauce sammen i en stor skål og vend de varme, afdryppede nudler i.
Vend kålen i nudlerne, fordel det på tallerkner, og anret kødet over.
Pynt eventuelt med koriander på toppen.
(Opskriften er fra Familie Journalen, 3. januar 2022)