Egentlig synes jeg, at svampestuvninger hører efteråret til. Og lige nu er det så dejligt forårsagtigt med sol og 10-12 grader her i marts.
Men jeg havde altså en halv bakke champignon, og det er mig meget imod at smide mad ud, der ikke er dårlig, så jeg besluttede mig for at lave madpandekager med svampestuvning en aften, hvor jeg skulle hurtigt ud af døren. Det er nemlig en slags fastfood.
Det, der tager længst tid, er faktisk pandekagedejen, der har godt af at stå og hvile i 30 minutter.
Når først man kommer i gang med at stege pandekager, lave stuvning og gratinere det i ovnen, tager det kun 20-25 minutter. Det kalder jeg fast food. Det eneste, der er hurtigere, er at gå ud og købe fastfood – og det gør jeg højest fire-fem gange om året.
Opskriften er fra min yndlingsbog fra Vægtkonsulenterne. Den hedder “Supersund fastfood” og indeholder en lang række – for de flestes vedkommende vellykkede – opskrifter på klassikere, for eksempel hotdog med coleslaw, falaffel, fish & chips, tacos, enchiladas, pizza, hamburger, maccaroni cheese med flere.
Madpandekager med svampestuvning
(1 person)
Pandekagedej:
1 æg
1 dl minimælk
45 gram mel
et nip salt
10 gram smør/margarine til stegning
Svampestuvning:
50 gram løg
200 gram champignon
5 gram smør/margarine til stegning
25 gram græsk yoghurt 10 procent
salt & peber
25 gram reven ost (max 45+) (se note)
Pisk en dej sammen af æg, minimælk, mel og salt. Lad dejen stå og trække i cirka en halv time. Varm en lille pande op med fedtstoffet. Steg tynde pandekager (der bliver to af portionen) gyldne på begge sider.
Hak løget fint og skær champignonerne i skiver. Varm en pande op med fedtstoffet. Steg løg og svampe sammen i fem-ti minutter. Kom yoghurten ved og krydr med salt og peber.
Kom svampestuvningen på pandekagerne og rul dem sammen om fyldet. Læg dem herefter i et ovnfast fad og drys reven ost ovenpå. Bag dem i en varm ovn ved 200 grader i cirka 10-15 minutter, indtil osten er gylden og smeltet.
Note 1: Jeg havde 16% procent mozzarella, revet, i fryseren, og det brugte jeg. Men voldsomt interessant er det jo ikke. Emmentaler er trods alt med mere smag. Eller prøv cheddar.
(Opskriften er fra “Supersund fastfood”/Inge Kauffeldt & Helle Kleist, Vægtkonsulenterne, 2012)