Endelig kom sommeren til Danmark! Nå ja, vi havde faktisk 12 rigtigt gode dage i starten af juni, men det var lige før, man helt havde glemt det efter godt fire ugers regn, blæst og 13-15 grader.
Nu er der så 23-25 grader, smålummert og regnfrit (dog ikke skyfrit). Og på sådan en dag, er det rigtigt godt med forfriskende dessert. Sådan en er mangosuppen her.
Den smager vildt godt, er frisk og læskende. Jeg synes dog, at originalopskriften er en anelse for sød, så jeg har øget vandforbruget og sænket sukkerforbruget. Men hvis du er til det meget søde, kan du jo så tilsvarende komme mindre vand i “min” opskrift herunder og mere sukker.
Og en ting mere: spar ikke på limesaften…
Mangosuppe med mynte og jordbær
(3-4 personer)
6 dl vand
80 gram sukker
1-2 mango’er (meget moden) (se note 1)
3 stilke frisk mynte
1-2 limefrugter (se note 2)
500 gram jordbær
Kom vand og sukker i en gryde og kog op, til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen.
Skræl mangofrugten(erne), skær frugtkødet fra stenene og skær det i mindre stykker. Blend frugtkødet med sukkerlage og mynte til en flydende suppe. Smag til med limesaft.
Server suppen med jordbær skåret i kvarter.
(originalopskriften, som jeg har ændret i, stammer fra “Sund på den fede måde” af Lone Kjær, udgivet på Politikens Forlag i 2009)
Note 1: Jeg synes, at suppen bliver rigelig “tyk” med én mango. Men brug endelig to, hvis du godt kan lide en tyk suppe.
Note 2: Jeg brugte halvanden limefrugt, fordi jeg elsker limesmagen, der er frisk og eksotisk. Men smag dig frem med en halv af gangen 🙂