
Da jeg i september – tror jeg det var – første gang begyndte at tænke på årets julefrokost med canastaklubben, var det mit faste fortsæt at lave et rigtigt cocktailparty med mange drinks.
Jeg var tilfældigt faldet over en drinksopskrift, som hed Snow Bunny Martini, og det syntes jeg lød vildt sjovt. Men så viste det sig, at jeg skulle fremskaffe både noget, der hed Godiva hvid chokolde likør samt hvid Cremé de Cacao – og ingen af delene havde man lige i Holstebro.
Og desuden var jeg kommet til at tænke på, at to af canastapigerne bor så langt væk, at de kommer i bil, og et cocktailparty ville nok være at udfordre skæbnen for bilister.

Så jeg sadlede om. Godt nok lavede jeg en masse småbidder mad, som til et af den slags selskaber, men jeg udvalgte kun to cocktails, og den ene af dem – den nedenstående – er ikke så hårdtslående, at den udgør den helt store fare.
Den hedder Poinsettia – det betyder Julestjerne på dansk – og er sådan en rigtig tøsedrink. “Det er lige sådan, jeg godt kan lide spiritus” sagde min ikke særligt alkoholiske søster. Hun kan nemlig lide Tequila Sunrise, Aperol Spritz og andre drinks, der smager som sodavand 🙂

Poinsettia
(8-9 glas)
1 flaske (75 cl) Prosecco (det er italiensk champagne) eller mousserende, tør hvidvin.
125 ml Cointreau eller Grand Marnier (jeg brugte sidstnævnte).
500 ml tranebærjuice (se note 1).
Alle dele skal være køleskabskolde. Sørg også for at have godt med isterninger klar til glassene.
Tag en stor kande (jeg brugte glasskålen til min Kitchen Aid, for der er måleenhed på siden!) og hælde tranebærjuice og Grand Marnier i. Bland godt.
Åbn prosecco’en og hæld den i.
Kom isterninger i vinglas, champagneglas eller cocktailglas. Hæld drink’en over og server.
(opskriften er fra “Nigellas Christmas” af Nigella Lawson, Chatto & Windus, 2008)
Note 1: Det lykkedes mig at finde noget Tranebærjuice (jeg tror det var fra Rynkeby), der var økologisk og ikke skulle fortyndes op med vand i Kvickly. Det fungerede rigtigt fint. Der stod også “Tranebærjuice” på og ikke Tranebærsaft.