Quinoasalat med kylling, hummus og rødbede

Det er meningen, at man skal blande det hele sammen - men det er altså ikke så fotogent :-)
Det er meningen, at man skal blande det hele sammen – men det er altså ikke så fotogent 🙂

 

Kan man godt servere rester for gæster?

Tjah, det synes jeg jo godt, at man kan. I hvert fald måtte mine gæster i aftes finde sig i til forret at få resten af den salat, jeg havde lavet til mig selv aftenen forinden. Jeg havde dog revet frisk rødbede og købt friskt brød 🙂

Og de syntes, det smagte lækkert.

Retten er meget mættende. Tro på det, når der står, at der er nok til fire personer.

Bagefter serverede jeg en vegetarpasta og til dessert en rabarber/æblekage. Begge dele har jeg tænkt mig at lægge på her på bloggen – også selvom desserten ikke just var fotogen. Men den smagte skønt!

Anledningen til al den mad var, at min søster og jeg sagde farvel til en fælles veninde. Hun har gennem mange år været en af mine allerbedste veninder, men nu er hun søreme blevet forelsket. Og er dermed et dejligt bevis på, at selv om man er passeret de 50, så kan lynet heldigvis godt slå ned.

Den udkårne er englænder, men veninden kunne selvfølgelig ikke nøjes med at flytte til England, hvor jeg kunne besøge hende et par gange om året. Næh nej, kæresten arbejder i Peru, så der agter veninden sig også over – om nogle uger. I øvrigt medbringende min rugbrødsopskrift (som i virkeligheden er Claus Meyers opskrift) her fra bloggen – også selv om hun har fundet ud af, at man ikke kan købe rugmel i Peru. Men så må vi vel sende hende noget i ny og næ…

Jeg kommer til at savne hende helt vildt – men længe leve kærligheden!

Dagen derpå rester - som var nok (sammen med godt brød) til en forret til tre personer.
Dagen derpå rester – som var nok (sammen med godt brød) til en forret til tre personer.

Quinoasalat med kylling, hummus og rødbede

(4 personer)

280 gram kyllingefilet (eller 280 gram kogt, plukket kylling – det brugte jeg)

80 gram sort quinoa

80 gram rød quinoa (se note 1)

80 gram kogt perlespelt (se note 2)

240 gram rødbede

Hummus

100 gram tørrede kikærter

1 fed hvidløg

1 tsk spidskommen

1 spsk tahin

1 spsk sesamolie (se note 3)

1 knsp cayennepeber

1 citron

Lidt kogevand

Salt

Kog kikærterne møre og blend dem med de øvrige ingredienser til hummussen. Konsistensen skal være glat og cremet. Brug eventuelt lidt af kogevandet fra kikærterne. Smag til med citronsaft og salt, inden humussen stilles på køl (se note 4).

Kog quinoa og perlespelt efter anvisningerne på pakkerne.

Skræl og riv rødbederne.

Hvis ikke du bruger kogt, trevlet kylling, skal du skære de rå kyllingefileter i passende stykker og stege dem i lidt olie på en varm pande.

Vend den kogte perlespelt og quinoa med lidt salt og olie.

Anret hummus, perlespelt/quino/kylling og den revne rødbede på en tallerken. Server eventuelt brød til.

Salaten kan spises lun, men smager lige så godt kold.

Note 1: Skal man bruge både rød og sort quinoa? Det koster cirka 50 kroner per pose, så det er jo noget af en udskrivning. Men altså,  quinoa smager godt – og du kan jo gemme resten til andre retter. Jeg synes, man skal bruge begge farver. Dels smager de ikke helt ens, og dels ser det pænt ud.

Note 2: Jeg havde ikke perlespelt, men jeg havde perlebyg, så det brugte jeg. Det fungerede fint. Skærtoft Mølle har begge dele – man kan købe det i Kvickly.

Note 3: Til min skræk opdagede jeg, at jeg havde brugt min sesamolie. Men jeg havde valnøddeolie. Det brugte jeg – og det var faktisk udmærket.

Note 4: Humussen har rigtig godt af at stå på køl. Man kan sagtens lave den dagen før man skal bruge den.

(Fra bladet Copenhagen Food, marts/april 2015)

Hummusopskriften er rigtig god, så hvis man er glad for den, kan man jo lave en ekstra stor portion. Den kan holde sig flere dage i køleskabet og er god en sommerdag med brød, oliven og et godt glas hvidvin.
Hummusopskriften er rigtig god, så hvis man er glad for den, kan man jo lave en ekstra stor portion. Den kan holde sig flere dage i køleskabet og er god en sommerdag med brød, oliven og et godt glas hvidvin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *