Sort quinioa med kylling, basilikum og gedeost

sort quinoa med kylle
Sort quinoa med kylling, basilikum og gedeost.

Oprindeligt er denne opskrift med gedefeta og kørvel – ikke med gedeost og basilikum. Men begge de gange, jeg har lavet den, har jeg erstattet gedefeta med blød, mild gedeost og kørvel med basilikum – og det fungerer smagsmæssigt rigtigt godt.

Gedeosten har selvfølgelig en helt anden struktur end en hård gedefeta, så osten smatter i min version ind i quinoa’en. Det lyder måske ikke så lækkert, men det ER det altså, når man får det i munden 🙂

Det er også en hurtig ret. Den tager ikke længere tid at lave, end det tager at koge quinoa’en, hvilket vil sige cirka 20 minutter, og lade den køle af.

ingredienser 15 jan 14
Ingredienser til quinoa-salaten.

Man kan enten koge 300 gram kylling på samme tidspunkt (men ikke i samme gryde), som man koger quinoa’en – eller man kan bruge kyllingerester, hvis man har sådan nogen. Det havde jeg. Sidst jeg kogte en kylling, pillede jeg en mængde småkød fra benene og frøs det, og de rester var lige nok til denne ret.

Jeg vil gerne anbefale, at man engang imellem koger en god kylling/høne. Ud over suppe og før-nævnte smårester, får man jo også noget mere reelt kød. Til en enlig er der til fire-fem dage i en god kylling – til en familie på tre-fire er der i hvert fald til to dage; suppen den ene dag (for eksempel med kød- og melboller og godt brød til) og kødet den næste.

kylle og granatæbler
En god, mættende madsalat.

Sort quinoa med kylling, basilikum og gedeost

(4 personer)

250 gram sort quinoa

300 gram kogt kylling

1 stor håndfuld basilikum-blade

1 granatæble

1 æble

150 gram gedeost

Dressing:

0,5-1 dl olivenolie

0,5 dl balsamico

1 spsk dijonsennep

1 fed knust hvidløg

1 tsk havsalt

4 spsk vand

Kog quinoa’em efter posens anvisninger (husk at skylle quinoaen i varmt vand først) og lad den derefter køle af.

Riv kyllingen i passende stykker.

Riv basilikumbladene itu med fingrene (lad være med at skære dem med en kniv) og bank kernerne fra granatæblet løs (se note nedenfor). Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tynde skiver.

Bland det hele sammen og smuldr gedeosten ud over.

Rør dressingen sammen og vend salaten godt rundt med den.

Note 1: De hævder, at her er til fire personer. Jeg laver halv portion og får noget til overs, så jeg skyder på, at den hele portion er nok til tre normalt spisende personer.

Note 2: Hvis du her på bloggen søger på “granatæbler” får du artiklen “Et dårligt kantarel-år” op. I bunden af den artikel, fortæller jeg, hvordan man nemmest får hele kerner ud af et granatæble.

(Opskriften er fra “Hedeturen går til køkkenet”/Søs Wollesen m.fl., Politikens Forlag, 2012)

brød og rødvin til
Et godt glas rødvin og noget godt brød til, og så har man en dejlig middag – om end man nok bør udelade vinen, hvis man for alvor vil spise sundt….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *