Speltpandekager med hellefisk, urtecreme og agurk

Speltpandekagerne skåret i mundrette bidder.
Speltpandekagerne skåret i mundrette bidder.

Nå, på en aften, hvor jeg overhovedet ikke har fået noget spændende at spise (jeg kogte spaghetti, vendte det med færdig pesto, og spiste en frikadelle fra slagteren til….), kan jeg mindes bedre aftener med denne opskrift med røget hellefisk.

Jeg kan utroligt godt lide fisk, men leder ofte efter nye måder (og nye slags fisk), så det hele ikke bliver laksebøf i ovnen.

Sådan ser en pandekage ud, inden man ruller den om fiskefyldet.
Sådan ser en pandekage ud, inden man ruller den om fiskefyldet.

Speltpandekager med hellefisk, urtecreme og agurk

(frokostret eller forret til 4 personer)

3 æg, str M/L

4 dl kærnemælk

150 g groft speltmel

50 g hvedemel

1/2 tsk salt

2 spsk olivenolie

Urtecreme:

200 g flødeost naturel (Philadelphia)

Cirka 2 dl urter, finthakkede (f.eks. dild, ramsløg, purløg, persille)

1/4 økologisk citron, saft og revet skal

Salt

Friskkværnet peber

Fyld:

10-20 skiver røget hellefisk (cirka 250 g)

1/2 broccoli i tynde skiver

1 agurk i skiver

Pisk æg og halvdelen af mælken sammen i en skål. Tilsæt mel, salt og olivenolie og rør til dejen er uden klumper. Pisk resten af kærnemælken i, og lad dejen trække i 15 minutter.

Bag pandekagerne på en pande med lidt fedtstof.

Rør alle ingredienser til urtecremen sammen og smag til med citron, salt og peber.

Smør urtecreme på pandekagerne, og fordel hellefisk og grønt. Rul pandekagerne sammen og nyd dem kolde.

Jeg skar dem i mere mundrette stykker, så de var nemmere at styre – og så pænere ud!

(Opskriften er fra Samvirkes lille opskriftsbog “Brød, grød og korn” fra 2014)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *