Det er ikke verdens mest fede billeder, jeg her diverterer med. Men jeg håber, at jeg alligevel kan overbevise jer om, at tærten smager supergodt.
Jeg var hjemme hos min far i weekenden og havde glemt mit kamera. Så jeg måtte nøjes med det i iPhonen, og da jeg kun har en 4’er med en ødelagt blitz, er det begrænset hvor gode resultater, jeg opnår…
Opskriften her har jeg fundet på et internetsite – Alletiders Kogebog – som jeg synes er lidt forvirrende, fordi der er så vildt mange opskrifter. Men jeg googlede ”gule squash”, og så dukkede den op. Ikke at der specifikt skal gule squash i – men ordet ”squash” var åbenbart nok.
Forleden fik jeg to hokkaido-græskar samt to gule squash af Hanne Marie og Arne, der bor på landet og har plads til den slags areal-krævende grøntsager samt evnerne til at dyrke dem.
Græskarrene står på min altan, hvor de holder sig godt – forhåbentlig indtil næste uge, hvor jeg har nogle fridage og kan lege med dem. Men den store gule squash tog jeg med hjem til far. Og den endte i den australske squashtærte.
Tærten bliver præsenteret som en hovedret. Det kan den da sikkert også være med en god salat til. Jeg havde nu købt marinerede mørbradbøf hos slagteren – tænkte at jeg hellere måtte købe noget godt kød til at pacificere far, hvis han hadede tærten. Det gjorde han så ikke. Han kunne faktisk vældigt godt lide den.
Den er også lækker. Man kan sagtens udelade bacon, så den er vegetarisk. Til gengæld bliver den ikke fedtfattig bare af at udelade bacon – så er I advaret 🙂 Man kan også spise kylling til. Husk en god salat.
Den er i øvrigt supernem at lave.
Australsk squashtærte
(2 personer som hovedret – 4 som tilbehør)
150 gram løg
50 gram bacon i skiver
250 gram squash
50-75 gram cheddarost
60 gram hvedemel
0,5 tsk bagepulver
0,5 dl olie
3 æg
Salt og peber
Tænd ovnen på 180 grader.
Smør et fladt ovnfast fad.
Skær bacon i små tern, der ristes på panden. Løget hakkes fint. Squashen rives med skræl. Osten rives (man kan også købe cheddar, der allerede er revet).
Alle ingredienser blandes i en skål. Hæld blandingen i det smurte fad.
Bages cirka 35 minutter ved 180 grader i almindelig ovn. Overfladen skal blive lysebrun.
(Opskriften er fra det danske internetsite ”AlletidersKogebog”)