Halloumikartofler med lammespid

Det er rigtig sommermad - og selv om vi ikke har haft meget sommer i 2016, ser det ud til, at vi i øjeblikket bliver beriget med et par dage, såeh...
Det er rigtig sommermad – og selv om vi ikke har haft meget sommer i 2016, ser det ud til, at vi i øjeblikket bliver beriget med et par dage, såeh…

 

Man kan godt spise grillmad, selv om man bor i en lejlighed og ikke har en udendørs grill.

Jeg har en udmærket grillpande. Nej, det er selvfølgelig ikke det samme som den let brankede smag af kul, men det går nu udmærket. Min ovn har naturligvis også et grillelement, men jeg foretrækker grillpanden, med mindre det drejer sig om en overflade, der skal være gylden/sprød.

Her er det de skønneste kartofler med mandler og halloumi (jeg elsker halloumi, den cypriotiske halvhårde ost, der er særligt egnet til at grille, fordi den ikke flyder ud) og lammespid. Faktisk bliver halloumien så ikke grillet i denne opskrift – det er lammekødet, der skal have en tur på grillpanden.

Sommer har vi ikke haft meget af i 2016. Min søster, det positive menneske, synes, at hun har haft sådan et godt vejr i sin ferie. Og jo, godt vejr kan vi måske godt sige, at der har været en del af. Men sommer? Nix. For mig er en sommerdag en dag uden blæst og regn og med en temperatur, der ligger over 20 grader. Vi havde 12 dage af den slags i begyndelsen af juni og seks i juli. Så den danske sommer har varet i 18 dage.

I øjeblikket sidder jeg og ser taknemmeligt ud på en skyfri himmel, mens jeg venter på min veninde. Vi skal en tur til Skagen, hvor det ifølge DMI er 17 grader og skyfrit. Her i Holstebro når vi faktisk lige akkurat de 20 grader. Så har jeg også haft lidt sommer i min ferie…

Nå, hvis der er nogen, der har lyst til sommermad her i midten af august, så prøv nedenstående.

Halloumikartofler med lammespid

(4 personer)

600 g skært lammekød

3 spsk olivenolie

revet skal og saft af 1/2 citron

2 fed hvidløg, pressede

2 tsk oregano

3 spsk dild, hakket

salt og peber

små grillspid (hvis de er af træ, skal de ligge og suge vand en time eller to inden)

Salat:

1 kilo nye kartofler

1 dl mandler

1 fed hvidløg, hakket

2 dl dild, hakket

friskpresset saft af 1 citron

1 dl olivenolie

salg og peber

100 g halloumi, groft revet

1 rød chili, udkernet og i strimler

250 g cocktailtomater

Spid: Afpuds kødet (det vil sige: skær eventuelle trælse sener fra med skarp kniv) og skær kødet i 2×2 cm store tern.

Bland olivenolie, citron, hvidløg, oregano og dild. Vend kødet heri og lad det trække mindst to timer i marinaden.

Sæt kødet på spid. Grill det på alle sider på en havegrill eller grillpande i køkkenet, og krydr med salt og peber.

Salat: Rens kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Køl af. Skær dem ud i mundrette skiver.

Blend en pesto af mandlerne med hvidløg, dild, citron, olivenolie, salt og peber. Vend kartoflerne i pestoen.

Vend halloumi, chilistrimler og halverede tomater i salaten lige før servering. Server lammespiddene til.

(opskriften er fra Carolina Hofbjergs “Madsalater” fra forlaget Legind 2013)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *