Pizza med karamelliserede rødløg og rødbede

Pizza med rødbede og rødløg.
Pizza med rødbede og rødløg.

 

Jeg kom i tanke om denne pizza, fordi jeg har købt en pose små økologiske rødbeder.

I Kvickly – som jeg ellers holder meget af – kan man ikke købe grøntsager i løs vægt (bortset fra løg) og da slet ikke økologiske grøntsager. Det er møgirriterende. Især hvis man har en inderlig modvilje mod at smide mad ud.

Nu kan lige netop rødbeder holde sig ganske lang tid, så jeg skal såmænd nok få alle de andre brugt – jeg købte posen, fordi jeg skulle bruge en enkelt rødbede i en belugalinse-stew. Og pizzaen her er altså en af måderne at få brugt de røde rodfrugter på.

Pizzaen smager supergodt, også selv om jeg ikke laver den originale grove dej (du får alligevel originalopskriften herunder), men bruger min egen pizzadej (søg på pizzadej her på bloggen), som giver en tynd, sprød bund.

Pizza med karamelliserede rødløg og rødbede

(frokostret til fire personer)

Dej:

3 dl lunt vand

15 g gær

2 spsk surdej eller yoghurt (kan udelades)

100 g groft mel (for eksemple fuldkornshvede- eller rugmel)

375 g hvedemel

2 tsk salt

Fyld:

6 rødløg i tynde skiver

2 spsk smør eller olie

1 tsk balsamico

salt og friskkværnet peber

Cirka 200 g fast ost (for eksempel emmentaler)

4 rødbeder i tynde skiver

0,5 spsk olivenolie til pensling

4 forårsløg i tynde skiver

friske urter til topping

Dej: Bland vand, gær, surdej/yoghurt og det grove mel i en skål. Bland halvdelen af hvedemelet i og ælt i tre-fire minutter.

Tilsæt resten af melet sammen med saltet og ælt yderligere tre-fire minutter. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i cirka halvanden time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.

Fyld: Smelt smørret på en pande og steg løgene over middel varme og under omrøring i 10-15 minutter til de er bløde og gyldne. Hæld eddike på, drys med lidt salt og friskkværnet peber, og tag panden af varmen.

Tænd ovnen på 220 grader (200 grader varmluft). Rul dejen ud i cirka en centimeters tykkelse, læg dejen på en bageplade (jeg bruger en bagesten, så jeg lægger dejen på et stykke bagepapir ovenpå en bage-spade, som jeg bruger til at lægge dejen over på den varme bagesten med) og fordel de bløde løg på den.

Riv osten ud over og fordel rødbedeskiver ud over.

Pensl rødbedeskiverne med olie og bag pizzaen i 15-20 minutter til kanten, og rødbederne er gyldne.

Server pizzaen lun, drysset med forårsløg og friske urter.

(opskriften er fra Samvirkes “Rodfrugter” fra 2013)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *