I nat vågnede jeg og havde vild lyst til suppe med melboller…
Jeg havde drømt, at jeg befandt mig i et stort, ældre træhus ved kysten (man kunne se vandet fra køkkenvinduet – ikke sandstrand, men klipper), og det var koldt udenfor. Jeg sad indenfor ved et bord i et stort køkken, indhyllet i et tæppe. Ved komfuret stod en mand med ryggen til og lavede suppe med kød- og melboller til os.
Og så vågnede jeg. Og havde altså lyst til suppe med især melboller, som jeg elsker.
Manden i drømmen vendte sig i øvrigt aldrig om, så desværre ved jeg ikke, hvordan dette unikum så ud.
Sådan nogle drømme har jeg tit; jeg drømmer billeder/scener, hvor jeg kan se ud af vinduet, næsten føle teksturen på det, jeg har på, dufte – i dette tilfælde suppe – og jeg kan bagefter beskrive rummet, farverne o.s.v. Til gengæld er der ikke meget udvikling i det. Det er bare scener. Som et levende maleri.
Nå, i morges tjekkede jeg de kød- og melboller, jeg vidste, jeg havde i fryseren. Og de var for gamle. Og jeg havde ikke tid til at handle. Så jeg måtte kaste mig over noget andet, jeg havde lyst til – og det blev så kødboller i en lidt anden version, nemlig den fra Lady og Vagabonden.
Der er en anden, mere klassisk, version af spaghetti med kødboller her på bloggen, men begge opskrifter er værd at prøve. Denne her er nem, men lidt tidskrævende. Det havde jeg ikke lige tænkt over, så jeg fik først aftensmad klokken 20.15…
Pasta med krydrede kødboller i tomat-auberginesauce
(4 personer)
Sauce:
1/2 aubergine, hakket
salt
1 mellemstort løg, revet
2 fed hvidløg, revet
3 spsk olivenolie
1 rød peber, skåret i tern eller strimler
1 ds flåede tomater
2 spsk balsamicoeddike
1 tsk sød paprika
1 spsk sukker
1 tsk salt
Kødboller:
2 skiver daggammelt brød uden skorpe
1 dl mælk
1 æg
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
400 gram hakket kalv/flæsk
50 gram revet parmesan
1 håndfuld blandede krydderurter (jeg brugte persille og timian)
1 tsk salt
peber
olivenolie til stegning
Desuden:
frisk basilikum (det havde jeg ikke, men det er sikkert godt…)
400 gram spaghetti
parmesan
Sauce: Vend den hakkede aubergine med et par tsk salt i en sigte, så væsken kan dryppe fra i 10-15 minutter.
Svits løg og hvidløg i olivenolie, til de bliver blanke og bløde. Tilsæt den røde peber og lad den svitse med i et par minutter.
Skyl auberginen fri for salt og tilsæt den til saucen sammen med tomater, eddike, paprika, sukker og salt, og lad saucen stå og simre, mens resten forberedes.
Kødboller: Smuldr brødet og hæld mælk på. Lad det stå 5-10 minutter. Tilsæt så æg, løg, hvidløg, hakket kød, parmesan og krydderurter, og smag til med salt og peber. Rør farsen blød (ja, det står der i opskriften, jeg ville sige; rør farsen sej – men det er nok det samme; det kræver lidt armkræfter og et godt greb om grydeskeen…eller en røremaskine).
Steg små runde kødboller i olivenolie på en pande.
Blend tomatsaucen til den er cremet, smag til med salt og tilsæt kødbollerne og den friske basilikum.
Kog pastaen. Vend den friskkogte pasta med saucen tilsat et par spsk pasta-kogevand, og server med godt med parmesan.
(opskriften er fra bladet Mad & Venner, nummer 146, 2016)