Death In The Afternoon

Den giftigtgrønne Death In The Afternoon. Men jeg tror nu, at jeg skal prøve med pastis i stedet for en af dagene….

Drinken her lyder det lidet lovende navn Death In The Afternoon, og den ligner noget, man ville servere hos fekongen i Elfhame (jeg læser Holly Black i øjeblikket, så jeg er lidt fe-skadet).

Den giftigtgrønne drink stammer dog hverken fra kong Cardans hof  af grusomme og småonde feer eller fra en Agatha Christie kriminalroman.

Men den har faktisk en litterær baggrund. Den er nemlig en Hemmingway-opfindelse.

Hemmingway foreslog, at man nappede 3-5 styk af den her sidst på eftermiddagen. Så ville jeg da ikke dukke op til aftensmaden…

Jeg fik den første gang for ni år siden på K-Bar i København. Jeg husker den som fantastisk. Siden har jeg fået én gang mere – på en bar i Paris – og det var også en god oplevelse.

Men helt ærligt, så må jeg havde mere selskabeligt overrislet ved de to lejligheder, end jeg kunne huske, for da jeg genskabte den forleden, var jeg ikke imponeret. Og jeg havde endda både ægte absinth og ægte champagne, selvom flere opskrifter skriver, at man sagtens kan bruge mousserende hvidvin.

Siden har jeg fundet et par opskrifter, hvor de tilsætter en sirup (en sukker-vand blanding). Det er der ikke i den originale opskrift, men jeg tror, det ville tage toppen af bitterheden. Absinth har en meget særpræget smag.

Hemingway skrev i sine instruktioner, at man skulle hælde champagne i en kande med absinth og fortsætte, indtil man opnåede den ”rigtige mælkehvide uigennemsigtighed”. Tjah sådan kom min ikke til at se ud – den var grøn. Måske skulle jeg have prøvet med pastis (som jeg også meget bedre kan lide) i stedet?

Ingredienserne. Absinth blev engqng kaldt “den grønne fe”. Det blev fremstillet illegalt og kunne gøre en person blind…

I øvrigt foreslog Hemmingway, at man nappede tre til fem af denne cocktail i streg.

I det amerikanske magasin Punch står der i en note under opskriften på drinken, at de har lavet en modificeret version af Hemmingways original-opskrift, da de gerne ville kunne blive stående på benene efter den første cocktail 😊

Drinken er formentlig opkaldt efter den roman af samme navn, som Hemmingway skrev i 1932. Titlen refererer både til finalen i de spanske tyrefægtninger og til Hemmingways egne spekulationer over sin dødelighed.

NB: Jeg har netop fundet amerikansk hjemmeside om cocktails, hvor forfatteren (ikke Hemmingway, men internetsidens ejer) foreslår at bruge pastis eller pernod i stedet – og kun 3 cl af det.

Den ser bedre ud, end den smager….

Death In the Afternoon

(original version – 1 glas)

4,5 cl (det er knap en halv deciliter) absinth

13,5 cl champagne

Hæld absinth i et coupeglas (det er de der fladbundede champagneglas) og hæld champagnen over.

NB: De lidt ”sjove” mål kommer af at omsætte amerikanske ounces til vores cl.

Death In The Afternoon

(moderne version – 1 drink)

3,5 cl absinth (eller pernod/pastis, se teksten ovenfor opskrifterne)

1 stænk sukkervand (1:1)

Mousserende vin

Hæld absinth og sukkervand i et højt champagneglas. Tilsæt mousserende vin. Pynt eventuelt med citronskal.

Jeg endte med at hælde en halv drink ud – og så lavede jeg istedet en pastis med vand. Dejligt 🙂 Men jeg tænker jo, at det her er den “mælkehvide uigennemsigtighed”, som Hemmingway taler om i originalopskriften.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *