James Bond 1963

James Bond hedder drinken her, som jeg lavede på en regnvejrsdag – og straks så alting meget bedre ud 🙂

Her mens coronavirus var på sit højeste – de første tre-fire uger efter vi var blevet sendt hjem den 12. marts – købte jeg en dvd-box med de 24 film om agten 007, der er lavet indtil nu (1962-2015).

Da jeg havde trykket ”køb” på nettet, fortrød jeg allerede lidt, for gad jeg nu se de film? Nogle af dem var jo lige så gamle som mig selv!

Det viste sig at være en af de senere måneders bedste investering – jeg elskede filmene! Især de gamle med Sean Connery. Dem havde jeg aldrig set før, og jeg blev næsten helt småforelsket i den fyr, Sean Connery var dengang. Hold nu op, han var meget lidt grim.

Angustura, vodka, champagne og sukkerknald. Kun fire ingredienser. Det er til at finde ud af.

Og så var det sjovt at tøjet fra dengang, hvad de spsite og drak, de sociale omgangsformer, bilerne o.s.v.

Det var så også tiden før alle de politiske korrekte forbud. Han ryger. Han klasker kvinder bagi – og gider i øvrigt ikke rigtigt høre på dem – og han drikker i den grad. Ud over den velkendte vodkamartini, shaken not stirred, og hans yndlingschampagne af mærket Bollinger, forekommer der i løbet af de 24 film adskillige drinks. En af dem er Vesper, som jeg har tænkt mig at afprøve en af dagene.

Men efter fiasko’en med Death In The Afternoon (se andetsteds her på bloggen), som ikke er en Bond-drink, tænkte jeg, at jeg ville vende mig mod ingredienser, som jeg ved, at jeg kan lide. Og min yndlings stærke alkohol er vodka, mens min yndlings i den blødere ende er champagne…akkurat som James Bond 😊

Så jeg prøvede at lave denne drink, som jeg har fået en enkelt gang før, på Harry’s New York Bar i Paris. Det var december, det regnede, jeg var alene – og jeg nød at være i byen 🙂 Så jeg gik på Harry’s. Der kaldte tjeneren drinken for ”James Bond 1963”. Når jeg søger på ingredienserne på Google, finder jeg flere opskrifter på drinken ”James Bond”, men årstallet 1963 må være noget, Harry’s New York Bar har opfundet. Måske har de endda opfundet den?

Jeg synes jo, det er flottest i et højt glas, hvor man kan se boblerne fra sukkerknalden stige til vejrs…

”James Bond”-drinken findes ikke i nogen af filmene. Den er snarere skabt som en hyldest til ham. Af hvem, aner jeg jo så ikke. Men jeg synes, det er en rigtig dejlig drink.

Jeg har set en instruktionsvideo fra Harry’s New York Bar i Paris – som er berømt, dels fordi den er en af Europas ældste, startet a Harry MacElhone i 1911, og dels fordi James Bond i romanen ”From A view To A Kill” (1960) erindrer, at han besøgte baren som 16-årig under sit første besøg i Paris og efterfølgende mistede både sin mødom og sin tegnebog 😊

Nå, i den der video laver bartenderen drinken nøjagtigt som nedenstående opskrift, bortset fra, at han hælder mere angostura på – og bruger et martiniglas. Sidstnævnte synes jeg er synd, for så kan man jo ikke se de flotte bobler….

James Bond

1 cl vodka

Champagne

1 sukkerknald

2 stænk angosturabitter (eventuelt mere)

Stænk sukkerknalden med to stænk angosturabitter, og læg den i et afkølet højt champagneglas.

Hæld vodkaen i og fyld op med champagne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *