Fiskeburger med remo-salsa

En lækker fiskeburger er god mad - og sund, hvis man vælger gode råvarer.
En lækker fiskeburger er god mad – og sund, hvis man vælger gode råvarer.

Jeg har en ting med fiskeburgers…

Hvis de er godt lavet af gode råvarer, så er de (efter min mening) bedre end kødburgers.

Der er to andre opskrifter på den type fiskeret her på bloggen, dels en “rigtig” fiskeburger med broccolicreme og dels en fiske-taco, som er helt super. Nedenstående fiskeburger er heller ikke at kimse af.

Jeg har lavet den flere gange, men sidst – selvfølgelig dengang, hvor jeg skulle fotografere! – lavede jeg en fejl. Jeg gik og tænkte på alt muligt andet (og det skal man IKKE, når man laver mad) og glemte, at jeg kun havde købt halv portion fisk, fordi der ikke var grund til at lave fiskefrikadeller til fire personer, når der kun var mig til at spise dem.

Så jeg puttede de 250 gram torskefilet i blenderen – og resten af ingredienserne, men til den dobbelt portion. Jeg opdagede det først, da jeg havde blendet det hele grundigt og kunne se, at jeg havde en noget lind fiskefars! Jeg havde ikke lyst til at tilsætte mere kartoffelmel (det ville frikadellerne måske nok blive mere faste af, men næppe mere velsmagende), så jeg stegte dem, som de var.

Ergo fik jeg nogle temmelig flade (meget lind fars = flade fiskefrikadeller) frikadeller, der dog smagte udmærket. Læren af det er så, at man skal koncentrere sig om det, man laver lige nu.

Jeg har i øvrigt før, med succes, tilsat revet gulerod til fiskefrikadellerne sammen med lidt ekstra fløde.

I december vandt jeg fem øl og seks ølglas fra Thisted Bryghus, som jeg delte med Jette Hingebjerg. Her er det en af mine øl, der gør burgeren selskab - og de står rigtigt godt til hinanden :-)
I december vandt jeg fem øl og seks ølglas fra Thisted Bryghus, som jeg delte med Jette Hingebjerg. Her er det en af mine øl, der gør burgeren selskab – og de står rigtigt godt til hinanden 🙂

Fiskeburger med remo-salsa

(4 personer)

500 gram torske- eller lyssej-filet

1 tsk salt

1 æg

3 spsk piskefløde

2 spsk kartoffelmel

50 gram revet skalotteløg

1 stort nip cayennepeber (jeg bruger mere – kan godt lide, at det river lidt)

olie til stegning, for eksempel rapsolie

Remo-salsa:

150 gram blomkål

80 gram gulerod

70 gram agurk

3 spsk cremefraiche 9 Procent (jeg bruger græsk yoghurt 10 procent)

1 tsk dijonsennep

1 tsk karry

1 spsk hakket esdragon (kan udelades)

salt og peber

Desuden:

Gode hvedeboller

sprød salat, for eksempel romaine eller iceberg (jeg havde grønkål, så det brugte jeg)

Blend fisken med salt i en foodprocessor til massen er jævn. Rør de øvrige ingredienser til farsen i- Lad farsen hvile cirka 30 minutter i køleskabet.

Form farsen til mindre deller med en spiseske, som du ind imellem dypper i stegeolie (det nemmeste er at forme dem med skeen i din håndflade). Steg på begge sider i olie ved middelvarme til de er gyldne og faste, cirka 15 minutter i alt (ikke for høj varme, så branker de, inden de er færdige).

Skær blomkålen i bittesmå buketter, brug også lidt af stokken (det gør jeg ikke), skræl guleroden og skær den i bittesmå terninger, udkern agurken (nemmest med en teske) og skær den i bittesmå terninger. Bland med de øvrige salsa-ingredienser og smag til.

Ved serveringen lægges fiskedellerne i bollerne med salat og salsa imellem.

(opskriften er fra “Suveræne Successer” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz, Politikens Forlag, 2006)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *