
“Sikke godt her dufter!”, udbrød mine gæster, da der – fem minutter efter, de havde fået noget i glassene – bredte sig en duft af hvidløg og citron i lejligheden.
Og maden kom hurtigt på bordet, for jomfruhummerhaler skal ikke tilberedes ret længe – så bliver de tørre – og de skal serveres straks, de er klar.
Min fødselsdag i år var temmelig træls. Jeg var nemlig ved at komme mig efter en omgang mavesmerter og feber, så der var ikke meget fest søndag den 19. januar. Men to uger senere havde jeg mine gamle venner Mads og Trine og min søster på “forsinket fødselsdagsmiddag” og hygge.

I mange år havde jeg en vildtpusher (nå ja, faktisk var det to på hinanden følgende), så jeg havde nem adgang til at købe vildt til rimelige penge. Desværre flyttede de, og det er ikke lykkedes mig at finde en ny stabil forbindelse, selvom jeg godt ved, hvor jeg skal spørge, hvis jeg virkelig mangler…
Men i stedet har jeg så fået en fiskepusher 🙂
Ikke en, der kan skaffe hvad som helst, men torsk, røget torsk, kuller og jomfruhummer er da i hvert fald på tapetet.
Det var derfor, at jeg kunne spørge mine kommende gæster på forhånd, om de spiste jomfruhummerhaler?
– Ja tak, meget gerne, lød svaret.
Dejligt, for jeg havde en stor pose i fryseren – og så kunne jeg jo senere koge bisque på skallerne.

Jomfruhummer med hvidløg i ovn
(cirka 4 personer)
1 kg jomfruhummerhaler
50 g smør
2 fed hvidløg, pressede
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
1 øko citron, revet skal
salt
Flutes og aioli (jeg må erkende, at jeg for nemheds skyld købte min aioli i Kvickly, men man kan altså sagtens lave den selv…)
Bræk skallen af jomfruhummerhalerne og fjern den sorte tarmstreg – ofte følger den simpelthen med skallen, når man piller den af kødet.
Læg halerne på en bageplade med bagepapir.
Rør en hvidløgssmør sammen af stuetempereret smør, hvidløg, finthakket persille, fintrevet citronskal og flagesalt. Fordel en lille klat smør på hver hummerhale.
Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 5 minutter.
Drys med hakket, bredbladet persille.