Krydret hvidløgsbrød fra Marokko

Joeh....jeg glemte det på gillen!
Joeh….jeg glemte det på grillen! Det smagte nu godt nok alligevel, men Sundhedsstyrelsen ville løfte pegefingeren her. Så hold øje med brødet, når det r lagt på grillen 🙂

Nå, men forleden til den der grillfest, medbragte jeg også mit super-grillfest-brød, som jeg før lavet med stor succes.

Når jeg skriver ”lavet”, mener jeg det i ordets aller ”løseste” betydning. For faktisk har jeg købt det flutes, der ligger til grund for successen….

Ingredienser til brød med kryddersmør.
Ingredienser til brød med kryddersmør.

Det eneste, jeg gør, er at blande en omgang krydret smør, som jeg propper ned i de snit, jeg har lavet i brødet. Så pakker jeg det ind i folie, lægger det på grillen – og vupti er en voksne-succes født. Voksen, fordi smørret ikke er stærkt, men dog temmelig krydret. Ikke så børnevenligt.

Som man vil kunne se på billedet, blev brødet denne gang lidt svedent. Peter var så sød at lægge det på grillen for mig – og det fortalte han også, at han havde gjort – og så faldt jeg i snak…og glemte brødet.

Det smagte godt alligevel, men det er nu ikke den slags sorte skorper, som sundhedsstyrelsen anbefaler. Dem skal man helst ikke have for mange af årligt. Så altså; hold øje med brødet, når det er kommet på grillen – smørret skal være smeltet og overfladen skal være gylden. Ikke sort-sveden.

Jeg har været i Marokko et par gange, men jeg er aldrig stødt ind i et brød, som det her. Men det er altså det, det hedder i opskriftbogen, ”brød fra Marokko”, så det er det, det er 🙂

Sørg for at smørret er temmelig blødt, når du skal røere det.
Sørg for at smørret er temmelig blødt, når du skal røre det.

Krydret hvidløgsbrød fra Marokko

(6-8 personer)

2 små flutes (eller et stort)

175 gram smør, blødt

2 fed hvidløg, knust

1 spsk tomatpuré (jeg bruger tomatketchup, fordi jeg har det i køleskabet altid…)

1 spsk hakker, frisk koriander

1 spsk hakket, frisk kruspersille (fordi der her bruges smør, som går bedst med den nordiske persille)

0,5 tsk stødt spidskommen

0,5 tsk stødt paprika

Et drys cayennepeber (se note 1)

Salt

Skær brødet i 1 centimeter tykke skiver uden at skære det helt igennem.

Rør alle de øvrige ingredienser sammen og smør lidt kryddersmør mellem alle skiverne. Fordel eventuelt resterende smør over hele brødet (se note 2).

Pak brødene ind i folie og luk folien sammen om dem.

Vælg enten:

A)     Bag brødene i en ovn, der er opvarmet til 200 grader i 10 minutter, åbn folien og bag videre i fem minutter.

B)     Anbring foliepakkerne over den køligste del af en hed grill i fem minutter, vend dem og giv dem yderligere fem minutter på den anden side.

Server brødene rygende varme.

Note 1: Jeg synes godt, man kan bruge mere end et lille drys cayennepeber. Det giver naturligvis lidt et spark (cayennepeber er stærkt), men der skal altså en del til, for at det overhovedet kan smages her. Til gengæld er jeg altid forsigtig med spidskommen, som jeg synes, nemt kan blive for fremtrædende.

Note 2: Jeg smurte ikke resten af smørret hen over brødet (der var en del til rest), men kom det i stedet i fryseren. Jeg forestiller mig, at det vil smage godt på en steak, næste gang jeg steger sådan én på grillpanden 🙂

(Opskriften er fra ”Spis i det fri” af Louise Pickford, forlaget Borgen, 1992)

Jeg har fået mast smørret ned i snittene og nu skal det bare apkkes ind i folien og grilles.
Jeg har fået mast smørret ned i snittene og nu skal det bare pakkes ind i folien og grilles.

 

Jaeh, grillfest! Og nej, deter ikke mine brød, der ligger forrest.
Jaeh, grillfest! Og nej, det er ikke mine brød, der ligger forrest. Det er mørbrad, omviklet med bacon, og det stod jeg ikke for…
Der var mad i lange baner - her er ike engang halvdelen kommet på buffetten...
Der var mad i lange baner – her er ikke engang halvdelen kommet på buffeten…
Grillmestrene i arbejde
Grillmestrene i arbejde – der grilles både kylling, krydret fars, mørbrad og tre slags pølser….

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *