Lenes whiskykugler

Whiskykugler – marcipan, whisky og appelsinskal.

De her er lige så nemme som at klø sig selv i nakken!

Det tager ingen tid, og der er ikke noget kompliceret ved dem. Det eneste, man muligvis lige skal tænke over, er, hvilken whisky man kommer i dem.

Nu er jeg MEGET glad for whisky, og især de røgede af slagsen, så den eneste jeg lige havde stående var en Laphroig fra Islay.

De få ingredienser. Man skal nok overveje, om man kan lide røget whisky, inden man hælder en Laphroig i! Den kan tydeligt smages 🙂

Jeg synes jo, at marcipankuglerne smager skønt af røget whisky (jeg sparede ikke på den…), men det er muligt, at nogen ville have foretrukket en mindre røget version. Man jo for eksempel prøve med en irsk Jameson. Så ville de få en helt anden smag.

Nå, opskriften opdagede jeg, fordi min gamle studiekammerat (det er helt tilbage fra dengang i 1983-1987, ak ja), Lene, havde lagt et foto på Facebook af hendes mand, der sad og trillede konfektkugler i kakao. Under billedet havde hun skrevet, at man godt kunne få ham til at hjælpe, når der var whisky involveret. Jeg forstår ham fuldstændig.

Hvor hun så har opskriften fra, aner jeg ikke.

Og så skal de bare rulles i kakaoen. og tro mig, du skal IKKE bruge 100 gram, som der står i opskriften. Jeg tænker at 30 gram er nok.

Lenes whiskykugler

(der står 14-16 styk i opskriften, og det passer fint – jeg fik 17 ud af portionen)

200 gram marcipan

2 spsk whisky (jeg brugte tre…)

1 usprøjtet appelsin

kakao (der står 100 gram i opskriften, men det er alt for meget. Prøv med det halve først)

Kom marcipanen i en skål. Hæld whiskyen over.

Riv skallen af appelsinen ned i skålen (undgå at få det hvide med, for det smager bittert – så altså kun den orange skal).

Og så hænderne ned i massen og smat rundt i det.

I starten er det netop “smattet”, men man får hurtigt indarbejdet væsken i marcipanen, der nu er en klistret masse. Det er fint, så hænger kakao’en bedre ved!

Tril dejen i kugler på størrelse med en lille valnød.

Hæld kakao ud på en tallerken. Tril kuglerne i kakaoen.

Læg dem i en lufttæt boks og opbevar dem i køleskabet, indtil de skal spises.

Mums 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *