Rødspætte med cashewsmør

Sundt og sommerligt - rødspætte med cashewsmør og blomkål i grønkålspesto.
Sundt og sommerligt – rødspætte (her bukket sammen) med cashewsmør og blomkål i grønkålspesto.

 

Jeg spiser enhver fiskeret, som bliver sat foran mig – med stor fornøjelse. Jeg tror faktisk ikke, at jeg nogensinde har mødt en fisk eller et skaldyr, jeg ikke kunne lide.

Men når det kommer til at lave fiskeretter herhjemme, er jeg desværre temmelig uopfindsom.

Om vinteren er det som regel noget med torsk/lange/sej, og sommeren er det laks – og så rejer spredt over hele året med et drys af jomfruhummer, hvis jeg er så heldig at kunne skaffe dem til rimelige penge.

Og det er så det.

Så jeg bliver glad, når jeg falder over en opskrift med en anden fisk, som ser spændende ud – og som jeg kan finde ud af.

Den her er fra bogen “Hedeturen går til køkkenet”, der koncentrerer sig om sund mad til kvinder i overgangsalderen. Det er en supergod bog – med masser af spændende opskrifter.

Og rødspætte er jo ikke ligefrem skræmmende – jeg tænker bare mest på den paneret med citron og remoulade til 🙂

Rødspætte med cashewsmør – og blomkål i grønkålspesto

1 rødspætte per person

smør til stegning

havsalt

Cashewsmør:

200 g cashewnødder

2 fed hvidløg

1 bundt dild

saft af 1 citron

Smelt smør på panden. Steg rødspætterne til de er lysebrune (jeps, UDEN panering!) – cirka fem minutter på hver side ved svag varme.

Krydr med salt.

Kom cashewnødder, hvidløg, dild og citronsaft i en blender og kør til konsistensen er som fed smør.

Server rødspætten med smørret ovenpå og en stor portion:

Blomkål i grønkålspesto

1/2 blomkålshoved

Pesto:

4 stilke grønkål (kan erstattes med frisk spinat, men det kan jeg ikke noget mål på, så prøv dig frem)

1 håndfuld valnødder

2 fed hvidløg

saft af 1/2 citron

2 dl olivenolie

1 nip havsalt

Hak blomkålen fint og stil den til side i en skål.

Kom alle ingredienser til pestoen i en blender. Kor til konsistensen er jævn og fin.

Spæd eventuelt op med mere olie (det tror jeg nu ikke bliver nødvendigt, jeg brugte faktisk mindre olie).

Bland pestoen med blomkålen.

Smag til med salt.

(opskriften er fra “Hedeturen går til køkkenet” af Søs Wollesen, Louise Bruun og Birdie Bjerregaard. Udgivet på Politikens Forlag 2012)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *