
Endnu en hurtig og let opskrift på aftensmad med en god portion grøntsager og en smule fisk.
Man kan også bruge opskriften som en forret.

Jeg får fire klatkager ud af portionen, som jeg godt kan spise selv som aftensmad. Men hvis man laver en forret ud af det, kan man godt gøre det til 4 personer, hvis man bruger lidt mere end 40 gram røget laks.
Jeg synes, der hører creme fraiche, græsk yoghurt eller syrnet fløde til retten – jeg brugte græsk yoghurt. Men det gør der ikke ifølge opskriften, da den er fra en slankekogebog. Der er den dog præsenteret som en frokostret, så jeg spiser med god samvittighed min græske yoghurt til klatkagerne som aftensmad 🙂
På ingrediensfotoet ser man nogle grønne asparges. De hører egentlig heller ikke til retten, men jeg havde nogen, og de passer drøngodt til, så derfor kogte jeg dem.

Courgette er det samme som squash eller zucchini.
Squash klatkager med røget laks
(1 person)
150 gram squash
1 æg
30 gram mel
Salt og peber
Paprika
Olie til stegning
75 gram rød peberfrugt
25 gram rødløg
40 gram røget laks
Rucola
30 gram flutes
Evt. creme fraiche, græsk yoghurt eller syrnet fløde
Riv squashen groft og kom den i et dørslag. Drys en smule fint salt over, og lad det stå og trække i 20 minutter.
Knug squashen fri for væde (det er nemmest i små håndfulde ad gangen) og kom den i en skål sammen med æg, mel, peber og paprika (der er ikke brug for mere salt). Rør dejen godt sammen.
Varm olien på panden og steg klatkagerne til de er gyldne på begge sider.
Skær peberfrugt og løg i ringe.
Server klatkagerne på en tallerken med peberfrugt, rødløg, laks i skiver og lidt rucolasalat ovenpå. Dryp med creme fraiche/græsk yoghurt og server flutes til.
(Opskriften er fra ”Spis dig slank 6” af Inge Kauffeldt, Vægtkonsulenterne, 2006)
