Bulgursalat med feta og oliven

Det er en sommerlig og mættende salat, der både kan bruges som frokostret, hovedret eller som tilbehør til for eksempel kylling.

Her er endnu én af de der forholdsvis hurtige og enkle aftensmad (eller frokost) opskrifter fra De Danske Vægtkonsulenters bog fra 2012 ”Supersund fastfood”.

Og i dette tilfælde ER den formentlig rimelig sund og rimelig fedtfattig, for jeg har ikke ændret i opskriften…jo, jeg bruger lidt flere oliven, men det vælter nok ikke læsset.

Der er en del snitte/skære-arbejde i den, men når først det er overstået – og bulguren er kogt og afkølet – tager det jo ingen ting at samle salaten.

Der er rigeligt til 1 person – jeg har lavet den tre gange, og hver gang har jeg skrevet en note i kogebogen om, at det er en alt for stor portion.

Der er en del at snitte – men ellers er det super nemt og hurtigt.

Bulgursalat m. feta/oliven

75 gram kogt og afkølet bulgur (se note 1)

50 gram tomat uden indmad

50 gram agurk uden de bløde kerner i midten (se note 2)

50 gram bladselleri

2 dl hakkede urter (persille, basilikum, dild, purløg, koriander)

50 gram fetaost (se note 3)

25 gram oliven med sten (se note 4)

Dressing

1 lille tsk sennep

15 gram olivenolie

1 spsk vineddike

Salt og peber (se note 5)

Kom den kogte bulgur i en skål. Del tomaterne og agurken og fjern den bløde indmad. Snit forårsløg og bladselleri fint.

Vend alle grøntsagerne sammen med bulguren og de hakkede krydderurter.

Tern eller smuldr fetaen og kom den i salaten sammen med oliven.

Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten.

Note 1: Der står på pakken, hvor længe og hvordan det skal koges (cirka 10-13 minutter). Lad være med at falde for fristelsen til at bruge mere end 75 gram kogt bulgur – det er rigeligt.

Note 2: Halver agurkestykket og skrab den bløde indmad i midten ud med en ske. Skær det faste agurkekød i skiver.

Note 3: Vælg en ægte græsk feta, de har den i hvert fald i Kvickly og sikkert også i andre supermarkeder.

Note 4: Oliven MED sten smager bedst. Hvis du ikke vil sidde med olivensten i munden, så tag stenene ud, inden du tilsætter oliven til salaten. Men lad være med at købe oliven uden sten.

Note 5: Vær varsom med salt. Fetaen er salt i forvejen, og bulguren koges med salt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *