Hvid pizza med løg og pærer

Et hjørne af min lækre hvide pizza.

En hvid pizza er sådan én, der ikke har set skyggen af en tomat.

Og de kan være supergode. En af mine yndlingspizzaer er en netop en hvid pizza med kartofler og tre slags ost (se opskriften andetsteds her på bloggen).

I går prøvede jeg så en opskrift på endnu en hvid pizza – og den var helt forrygende.

Opskriften stammer fra Familie Journalen, og pizzaen er med løg og pærer. Det lyder måske umiddelbart som en en sær kombination, men det fungerer bestemt – sammen med tre slags ost, pinjekerner og balsamico.

Jeg må åbent erkende, at jeg købte pizzadejen. Det er i grunden ikke så svært at lave pizzadej selv, men længe leve dovenskaben – og man sparer altså tid i køkkenet ved at købe dejen. De har udmærket pizza-dej i Kvickly.

Hele pizzaen her er faktisk nok til tre dage til mig. Jeg gider bare ikke spise pizza i tre dage, så nu har jeg prøvet af fryse 1/3. Så får vi se….

Hvid pizza med løg og pærer

Dej (hvis ikke du køber den færdig):

25 gram gær

2,5 dl vand

2,5 spsk olivenolie

cirka 500 gram hvedemel (gerne Tipo 00)

Fyld:

1,5 dl hytteost

1,5 dl flødeost naturel (jeg brugte Philadelphia origninal)

3 rødløg

olivenolie

salt og peber

3 pærer (se note 1)

1 spsk balsamico (se note 2)

20-30 gram pinjekerner

50 gram gorgonzola

(hvis du selv laver dejen): Opløs gær i lillefingervarmt vand. Tilsæt olivenolie og salt og ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kant. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter. Derefter – form dejen til én eller to pizzaer.

(Hvis du køber dejen): Frigør dejen fra plastemballagen og læg den med dejsiden nedad mod et stykke bagepapir. Rul den lidt tyndere end den allerede er, og fjern det stykke pergamentpapir, som den havde i pakningen. Nu ligger dejen så udrullet på et stykke bagepapir og er nem at flytte med – især hvis du har pizza/brød-spatel.

Varm ovnen op til 225 grader varmluft.

Smør pizzabunden med en blanding af hytteost og flødeost, som du har rørt sammen først. Forbag bundene med osteblandingen i ti minutter.

Skær rødløg i både og pil lagene fra hinanden. Sautér dem i olivenolie ved middelsvag varme i cirka 15 minutter til de er bløde. Krydr med salt og peber.

Skær pærerne i tynde skiver og vend dem sammen med løgene, tilsæt balsamico og rist ved højere varme i to minutter.

Fordel fyldte over de forbagte bunde, drys med pinjekerner og grove stykker gorgonzola.

Bag i fem-ti minutter til kanterne er gyldne.

Server eventuelt med en grøn salat til.

Note 1: Mine pærer var økologisk, bløde, grænsende til det  smattede og plettede på skindet, så jeg skrællede dem. jeg tror, at hårdere, mindre modne pærer vil være bedre. Økologiske eller ej.

Note 2: Jeg brugte nok tættere på 2 spsk balsamico.

(opskriften er fra Familie Journalen engang i januar 2022)

Pizza på tallerkenen. Jeg køber aldrig pizza ude i byen, men når jeg selv laver dem, synes jeg, det er ret god mad.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *