Karrykål med svin og rosiner

Karrykål med hakket kød og rosiner - lidt
Karrykål med hakket kød og rosiner – lidt efterårs-agtigt. Men sådan er vejret jo også.

 

I dag – den 12. august 2016 – er det faktisk præcist tre år siden, at jeg åbnede min blog. Men eftersom den har været lukket ned i næsten et år, kan jeg vel kun fejre “to års fødselsdag” – eller?

Nå, men jeg gør det ved at gå på ferie. Jo! Jeg har ikke holdt ferie siden uge 19, og nu skriver vi snart uge 33, så det er søreme længe siden. Og jeg trænger til det! Folk spørger “skal du nogen steder hen?” – og nej, det skal jeg så ikke. I hvert fald ikke de “nogen steder”, de tænker på.

Det er bestemt skønt med sol og varme og ferie, men for at være helt ærlig, så virker den slags knapt så tiltrækkende, når man er single. Jeg gider ikke ligge på stranden alene – heller ikke i selskab med en stak bøger. For jeg skal jo under alle omstændigheder ud at spise alene om aftenen, og nej, som Grisling ganske rigtigt siger: “Gid at Peter Plys var her. Det er meget hyggeligere, når man er to”.

Jeg har lige været i Holland. Jeg skal til Berlin i november. Og i marts rejser jeg til Indien. Alt sammen i selskab med gode venner/veninder. Så disse to august-uger skal jeg “bare” til Horsens, Herning, Skagen, Struer og Holstebro. Hygge og god mad i selskab med gode veninder.

Men først og fremmest skal jeg sove! Lige indtil jeg ikke gider sove mere. Jeg er godt klar over, at nogen siger, at man kan sove, når man bliver gammel. Well, så ER jeg bare gammel, for jeg glæder mig helt vildt til at “dræbe” vækkeuret klokken 6.45, og så vende mig om og sove videre. Og til at kunne se OL til ud på natten uden at være smadret næste dag.

Nå, mad – retten her er nem, lækker og sådan lidt efterårsagtig. Men det er vejret jo også. Rigtigt sove-vejr 🙂

Karrykål med hakket svin og rosiner

(4 personer)

2 spsk neutral olie (jeg bruger rapsolie)

400 g hakket svinekød

1 løg, hakket

2 spsk karry (jeg kan bedst lide ostindisk – det har sådan en sødlig smag)

1/2-1 spidskål i tynde strimler

1/2-1 blomkål i meget tynde skiver

4 spsk sojasauce

Saften af 1/2 citron (eller lime)

1/2 dl rosiner

salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

Sennep, mangechutney og brød

Hæld vand over rosinerne til det dækker. Varm olie i en sauterpande eller gryde. Brun kød og løg over høj varme i cirka 3-5 minutter, til det er gyldent.

Tilsæt karry, spidskål og soja, og lad det simre på lav varme under låg i 3-5 minutter.

Hæld rosiner inklusive vandet i gryden og lad det simre yderligere et par minutter.

Vend blomkål og citronsaft i og smag til med salt og peber.

Server med ristet brød, chutney og stærk sennep.

(opskriften er fra Samvirkes “Hakket kød” fra 2013)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *