Rødbederisotto

Rødbederisotto med frisk spinat. Så lækkert.

Opskriften står i De danske Vægtkonsulenters (DDV) bog, ”Middage” fra 2010, under kapitlet ”Vinter”.

Men jeg spiste nu retten med stor fornøjelse i går, den 1. juni, anden pinsedag og med 22-23 graders varme udenfor. Og nød et glas kold retsina til.

Risottoen er vanvittig flot, lige indtil man tilsætter osten – så bliver den mere ”lyserød” og douce i farven. Men osten skal altså til!

Risotto er ikke verdens mest fotogrene ret – og denne her er flottere, inden osten kommer i. Så går farven fra vibrerende rød til douce laksefarvet…

Det er en nem, lækker, velsmagende ret – og portionen passer fint til én person. Man (i hvert fald jeg) bliver rigelig mæt.

Man skal ikke regne med, at nedenstående opskrift er fedtfattig, skønt dens ”barndom” var i hænderne på DDV. Jeg har nemlig ændret i den…

Rødbederisotto

(1 person)

25 gram rødløg

2 fed hvidløg

100 gram frisk rødbede

10-15 gram olie til stegning

0,5 dl vin (både hvid og rød går an)

50 gram rå risottoris

2,5 dl grøntsagsbouillon

30 gram frisk spinat (eller friske rødbedeblade)

50 gram flødeost (se note 1)

25 gram parmesanost

1 spsk mørk balsamico (se note 2)

Hak løg og hvidløg helt fint. Skræl rødbeden og skær den i små tern. Lav bouillonen og sæt den klar.

Varm en stegegryde op med fedtstoffet og steg hvidløg og rødløg, til de er bløde. Tilsæt ris og lad dem suge lidt af olienop (1 minut) – tilsæt vinen og lad den koge ind. Tilsæt rødbeden og rør godt rundt.

Tilsæt nu bouillonen af tre omgange over cirka 20 minutter. Når risen er tilpas mør, vendes flødeost, parmesan og til sidst spinat i risottoen. Krydr med salt (vær varsom – parmesanen er jo salt) og peber.

Server risottoen i en skål eller dyb tallerken. Kom en spsk balsamico hen over.

Note 1: Det her er den ”alvorligste” ændring, jeg har lavet – i hvert fald når det gælder det kaloriemæssige. DDV skriver, at man skal bruge ”75 gram mager friskost, max 20+”. Jeg bruger så fuldfed Philadelphia – men dog kun 50 gram 😊 Og det er nok – man kunne sikkert godt nøjes med 40 gram.

Note 2: Jeg må snart få taget mig sammen til at bruge de penge, der skal til, for at få en rigtig god balsamico. Den, jeg har, er ”pjasket” – og ud over, at det ikke ser specielt flot ud, så smager det heller ikke lige så godt, som en god, tyk balsamicoeddike. Men den slags koster altså…

Jegkan spise risotto året rundt – og også når det er varmt. Det er “comfortfood” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *