
Jeg plejer jo godt nok at sige, at jeg allerede HAR opskriften på den perfekte kolde kartoffelsalat, nemlig min mors (søg på kartoffelsalat her på bloggen), men ind imellem kan man nu godt få lyst til at prøve noget nyt.
Og denne kartoffelsalat er den bedste, jeg har testet længe. Den er virkelig lækker, og det kom lidt bag på mig.


Jeg var nemlig noget skeptisk, da jeg så, at der skulle revet halloumi (det er en græsk/tyrkisk fast ost, som ikke smager af ret meget) i. Jeg elsker halloumi, men kender den kun anvendt som grillet, og jeg kunne ikke forestille mig, at den meget fersk smagende ost ville være god au naturel. Men det er den.
Faktisk er kartoffelsalaten så god, at jeg har tænkt mig den skal være mit ene bidrag til den grillfest, jeg skal til på lørdag 🙂 Jeg udelader bare chilien, så børnene kan spise den….det gjorde jeg i øvrigt også, da jeg lavede den til mig selv, men det var ikke tilsigtet. Jeg troede bare, jeg havde en frisk, rød chili…det havde jeg ikke…


Jeg er ikke den store kød-spiser, men jeg godt lidt godt lam – det er jeg nødt til at løbe hos slagter Bertelsen, for de to andre slagtere, jeg spurgte, havde kun lammekød til at skære i tern i frossen tilstand, så det skulle bestilles forud, og supermarkederne havde slet ikke lam, jo lammekølle, men det er lidt voldsomt at købe sådan én til denne ret! Jeg håber, du har en god slagter i nærheden.

Halloumikartofler med lammespid
(4 personer)
600 gram skært lammekød, skåret i tern
3 spsk olivenolie
Revet skal og saft af 0,5 citron
2 fed hvidløg, pressede
2 tsk oregano (jeg foretrækker frisk oregano, men tørret går an)
3 spsk hakket dild
Friskkværnet peber
Små grillspid – hvis du bruger dem af bambus/træ, skal de lægges i vand forinden
Salat:
1 kilo nye kartofler
1 dl mandler
1 fed hvidløg, hakket
2 dl dild, hakket
Friskpresset saft af 1 citron
1 dl olivenolie
Flagesalt
Friskkværnet peber
100 gram halloumi groftrevet
1 rød chili, udkernet og i strimler
250 gram cocktailtomater
Kødspid: Afpuds kødet og skær det i 2 x 2 centimeter store tern.
Bland olivenolie, citron, hvidløg, oregano og dild. Vend kødet heri og lad det marinere i mindst 2 timer (mit stod snarere i seks timer).
Sæt kødet på spid. Grill det på alle sider på en havegrill eller på en grillpande indendørs, og krydr med salt og peber.
Salat: Rens kartoflerne godt og kog dem møre i letsaltet vand. De skal ikke være udsmattede. Køl dem af. Skær dem ud i store, mundrette stykker.
Blend en pesto af mandlerne med hvidløg, dild, citron, olivenolie, salt og peber.
Vend kartoflerne i pestoen.
Vend halloumi, chilistrimler og halverede tomater i salaten lige før servering.
(opskriften er fra ”Madsalater” af Caroline Hofberg, forlaget Legind, 2013)
