Mexicanske fyldte peberfrugter med pecansauce

Fyldte mexikanske peberfrugter med kold pecansauce.
Fyldte mexikanske peberfrugter med kold pecansauce.

De her er superlækre. Men jeg havde lige lidt problemer med opskriften!

Kender du det? Du gennemgår ingredienslisten, skriver det op, du mangler, køber ind, og går i gang med at lave mad. Det, du selvfølgelig skulle havde gjort (lille fjols), var også at læse selve fremgangsmåde, inden du handlede.

Ingredienser minus tmater, som burde have været der!
Ingredienser minus tomater, som burde have været der!

Jeg havde ikke købt tomater. For der stod ikke tomater i ingredienslisten. Men i selve opskriften står der ”tilsæt oksefars, hvidløg, spidskommen, nellike, chiliflager, mandler, tomater…” Hjælp!

Nå, så mine fyldte peberfrugter er altså uden tomater. Det går rigtigt fint. De smager suverænt. Men jeg skal være den første til at indrømme, at de også er lidt tørre i konsistensen. Det er godt, man har den lækre pecansauce, når nu ikke man har tilsæt tomater til fyldet.

Peberfrugter på vej i oven.
Peberfrugter på vej i ovnen.

Da der nu ikke står tomater i ingredienslisten, ved jeg heller ikke, hvor mange der egentlig skal i. Men jeg forestiller mig måske 3 pænt store, godt modne tomater? Flåede, udkernede og hakkede. Nå, du må – lige som mig næste gang – prøve dig frem. Men i hvert fald bliver resultatet ikke dårligt, uanset om du kommer for lidt tomater i , for det går fint helt uden 🙂

En anden ting er, at mine røde peberfrugter i hvert fald ikke var gennembagte efter 25 minutter, og det skal de altså være. Jeg gav dem i alt 35 minutter, og det var godt. Så hold øje og vurder selv.

En lækker, blød og sød peberfrugt med fyld.
En lækker, blød og sød peberfrugt med fyld.

Mexicanske fyldte peberfrugter med pecansauce

(4 personer)

2 spsk olivenolie plus ekstra til at dryppe over

1 stort læg, finthakket

250 gram oksefars

2 fed hvidløg, finthakkede

1 tsk stødt spidskommen

0,25 tsk stødte nelliker

0,50 tsk chiliflager

3 tomater, flåede, udkernede og hakkede (se teksten ovenfor)

25 gram mandler

2,5 dl oksebouillon (se note1)

1 håndfuld frisk koriander, finthakket plus noget til pynt

2 røde peberfrugter, halverede på langs, kerner fjernede

Havsalt og friskhakket sort peber

Saucen:

50 gram pecannødder plus lidt ekstra til servering (sidstnævnte kan udelades) (se note 2)

1,5 dl creme fraiche

Forvarm ovnen til 190 grader.

Varm olien i en stor stegepande over medium temperatur, og sauter løgene i 6-8 minutter eller til de er gyldne. Tilsæt oksefars, hvidløg, spidskommen, nellike, chiliflager, mandler, tomater, bouillon og godt med salt og peber. Bland godt og steg i 10-12 minutter, eller til farsen er gennemstegt og saucen er reduceret og ret tyk.

Smid den friskhakkede koriander i og bland godt.

Fyld den stegte bøfblanding i de halverede peberfrugter med en ske, dryp med lidt olivenolie og bag i den forvarmede ovn i 20-25 minutter, eller til peberfrugterne er bløde og begyndt at blive gyldenbrune.

Imens blendes ingredienserne til saucen med lidt vand til en helt jævn puré. Dryp denne over de søde, saftige, fyldte peberfrugter, drys med lidt friskhakket koriander og server med det samme.

Alternativt kan saucen serveres ved siden af, pyntet med lidt ekstra hakkede pecannødder.

Note 1: Jeg havde ikke oksebouillon på lager, så det blev til grøntsagsbouillon…

Note 2: Pecannødder minder om valnødder. Det er ikke helt det samme, men i en snæver vending kan man godt bruge valnødder i stedet.

(Opskriften er fra ”Lev Stærkt” af John Gregory-Smith, forlaget Hovedland, 2011)

Peberfrugternes indhold er ikke stærkt.
Peberfrugternes indhold er ikke stærkt. Hvis man gerne vil have mere spark i det, skal man tilsætte flere chiliflager.
Der er beregnet en halv peberfrugt per peson
Der er beregnet en halv peberfrugt per person – det rækker, hvis man serverer salat og/eller brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *